-
147 przetarta wiązka
Witam szanowne grono
Mam. nastepujące pytanie.
Gdzie najczęściej w 147 3 drzwiowa przeciera się wiązka? Odkurzałem go dość mocno( duży nacisk i tarcie) w środku z duża siła i już po odkurzaniu nie odpalił, gdzieś musiałem nadereszyć wiązkę zanim zacznę pruć całe auto może macie doświadczenie gdzie ona się najczęściej przeciera.
Z góry pozdrawiam
-
Z tego co wiem, nie ma w tym aucie problemu z przecierającą się wiązką. Przynajmniej ja nie miałem w 2 egzemplarzach, 2003 i 2004 rok produkcji, jeździłem nimi w sumie ok 7 lat.
-
Sprawa wyglada tak że, po odkurzaniu zaczęły mrygać światła obrysowe w drzwiach, auto nie chciało odpalić jak już na chwile odpaliłem, to przy hamowaniu gasło( pompa w baku się wyłączała) przełącznik pod pedałem jest sprawny. Dodatkowo jak ja odpaliłem drugi raz znowu jechała normalnie dopiero po wciśnięciu hamulca pompę wyłącza w baku, wcześniej jeździła Ormanie stało się to po odkurzaniu gdzie dość mocno przyciskałem.
A macie inny pomysł co to może być ? Silnik kręci normalnie tylko nie odpala, wyskakują błędy tylnich świata stop/pozycyjnych, systemu asr, wtrysków.
A wiązka od pompy paliwa w baku ?
Zwarcie pokazuje na bezpieczniku F39
Mam tez fabryczny zestaw głośnomówiący