-
Woda w bagazniku
Mam problem z Mito i woda w bagazniku. Czytałem wszystko co można na ten temat jednak nie znalazłem podobnego przypadku. Pomóżcie.
Pojawia się woda i ścieka do koła zapasowego, ewidentnie robi to z boku, ostatnio zauważyłem że po obu stronach. Na wysokości półki. Tam też sprawdziłem i jest taka gąbka/piana w słupku była mokra. Uszczelkę już obracałem i ostatnio na silikonie zamocowalem ale zaczynam wątpić że to jej wina. Ktoś miał podobny problem. Acha samochód nie ma szyberdachu.
-
Witam,
mam chyba podobny problem. Pracuję nad eliminacją problemu. Wydaje się, że woda wcieka pomiędzy uszczelkę a krawędź na której jest mocowana, a następnie przedostaje się do profilu zamkniętego w tylnej części dachu i cieknie do boków. Krytyczne wydaja się być miejsca od narożników do zawiasów w tym pionowe złącza poszycia w tej strefie znajdujące się. Zalewa m.in. gąbkę w której jest zwijacz pasa. U siebie zdjąłem górną część uszczelki, wyczyściłem krawędź na którą wchodzi oraz odpowiadający fragment uszczelki. Uszczelniłem krawędź smarem do gumowych elementów układów hamulcowych (ATE BREMSZYLINDER PASTE). Dodatkowo w tej strefie nakleiłem taśmę klejąca tak aby woda nie wchodziła między uszczelkę a krawędź dachu. I drugi pasek taśmy na pionowe złącze. Wytrzymało kilka ulew. Ostatnio nieco puściło. Zauważyłem, że odkleił się fragment taśmy. W kolejnym etapie zamiast taśmy zastosuję masę uszczelniająca w wałeczkach (nietwardniejącą).
Doraźnie wkładam pampersa lub szmatkę w otwór w boczku pod półką.
Daro