-
grzeje sie 2,0 v6 turbo
jeszcze jedno pytanko :)
zauwazylem, ze czasem potrafi mi skoczyc temperatura do np 110 stopni... z przerazenia wlaczylem odrazu ogrzewanie na full opadlo to wylaczylem ogrzewanie... znajomy powiedzial mi ze to normalne w alfach v6 turbo ze temperatura sie wacha i nie ma sie co martwic... czy to prawda?
-
Jeśli zapali się kontrolka przegrzania silnika to jest problem a tak to może przekłamywać wskaznik lub czujnik temperatury. Ja mam cały czas pomiędzy 90 a 110 st przekłamuje czujnik temperatury o jakies 15 st
-
czyli generalnie mam sie strasznie nie przejmowac owym podgrzewaniem sie silnika?? a co moze sie stac jak zapali sie ta niesympatyczna czerwona kontrolka? (uszczelka pod glowica?)
-
Niekoniecznie może naprzykład wentylator się nie włączyć
-
wetylatory dają pełną parą oba... ale temperatura ciagle potrafi podejsc wyzej... co ciekawe jak zgasze silnik nawet na 2-3 minuty temp spada do poprawnych 90..
-
Coś chyba pierniczy się z odczytem temperatury ( czujnik )
-
czyli wyglada na to ze nie jest to jakis mega powod do stresu?
-
Moim zdaniem napewnie nie ( po to jest kontrolka przegrzania) jeśli jest sprawna :mrgreen:
-
Ogólnie w układach chłodzących ciśnieniowych temperatura 110 stopni nie jest powodem do stresu więc jak nie świeci ci się kontrolka przegrzania to wszystko jest ok
-
dzieki za info :) a to jeszcze tak kontrolnie zapytam :) a jak jedak zaswieci sie kontrolka.... to co wtedy?? ogrzewanie na max, ostudzic troche i zjechac/??