moze ktoś poda na szybko namiary
dodam ze komplet to ksozt około 15 zł na allegro ... a mi potrzebne są na juz :/
Printable View
moze ktoś poda na szybko namiary
dodam ze komplet to ksozt około 15 zł na allegro ... a mi potrzebne są na juz :/
Wydaje mi się że takie nasadki widziałem w castoramie lub innym budowlanym markecie albo norauto
do odkrecenia mozesz uzyc takich z castoramy, zapomialem jak one si enazywają nie są to ribe ale są podobne, takie bardziej zaokrąglone, ale do skrecenia musza byc juz takie jak powinny byc i ja osobiscie ich poza allegro nigdzie nie spotkalem w zanym sklepie
jednak zawory??
zawory nie wiem .. .podłaczyłem dzis aku ...
i pierwsze zetkneicie z AR :D
przkrecam kluczyk ... zakreci 1-2-3obroty muli i nic ... spoglądam pod maske ... gorące klemy ... ma gdzies duzy opór ze rozrusznik nie moze krecic ...
pogiety zawór blokuje ? góra nigdzie nie jest przytarta... wiec zatarcie jakiegoś elementu raczej wykluczam ...
Zawór nie dałby się przekręcić podejżewam zatarty na panewkach
w alfch padają pompy oleju tak poprostu ?
w bmw są dozywotnie ... i bezobslugowe... i do takich jestem przyzwyczajony ...
a jeśli są tutaj tez takie .... no to nie ma zadnych wycieków stan oleju jest na własciwym poziomie ... i nikt nie dolewał ... ma "normalną konsystencje" przepracowanego mocno oleju ...
takze byłbym skłonny zatarcie wykluczyć wtedy ... tym bardziej ze na krzywkach walka byloby od razu widać ... a tym czasem sa nieskazitelne...
ta 155-tka stała 10 miesiecy jeśli byłaby nawet przytarta jakaś panewka to teraz mogłbym zapomnieć o jakim kolwiek obróceniu wałem ...
tu nie chodzi o padnieta pompę oleju tylko o niski stan oleju lub kiepską jakość oleju
z tego co twierdzi własciciel były i wywieszka to jezdzi na selenie ...
a co stanu oleju...
niema zadnych wycieków ...olej jest na normalnym poziomie...
i jest jednolity ...
jak do zimnego silnika ktory jezdzi na oleju przepracowanym...zalejesz swiezy olej ...
i wyciagniesz miarke to zoabczysz ze olej ma niejednolitą barwe i konsystencje ...
i do puki go nie rozbełtasz albo nie podgrzejesz to sie nieujednolici ...
takze nie powinien być gdziekolwiek przytarty z powodu niskiego stanu oleju...
moze to być coś jeszcze ? co mzoe jeszcze stawiać opor ? dla rozrusznika/pracy silnika...
naprzykład napełnienie komory spalania wodą lub paliwem
pytanie z innej beczki .. kto pozyczy blokadery do wałków rozrządu ? ? ? ? :(((
klucze kupiłem na allegro ..