Mam pytanie. mianowicie mam problem z dmuchawą. chcę ją wymontować.Blokuje się niekiedy działa, niekiedy się zacina. Podejżewam, że są do wymiany szczotki w silniczku jak wymontować dmuchawę ???Proszę o pomoc
Printable View
Mam pytanie. mianowicie mam problem z dmuchawą. chcę ją wymontować.Blokuje się niekiedy działa, niekiedy się zacina. Podejżewam, że są do wymiany szczotki w silniczku jak wymontować dmuchawę ???Proszę o pomoc
Czy silniczek wydaje jekieś odgłosy ?Jeśli jestes pewien że tylko wyciągnięcie pomoże to poszukaj w tym dziale- było opisane jak wyciągnąć dmuchawę bez rozpinania klimy. Tak czy inaczej jest z tym trochę zabawy, więc wcześniej upenij się że cała elektryka jest sprawna, zwłaszcza przekaźnik. Znajduje się w okolicy mechanizmu wycieraczek w podszybiu, w zasadzie na wprost kierowcy. Powinien mieć odkręcaną plastikową osłonkę od góry, ma chyba 50A jest duży i łatwo go znaleźć. Ja kiedyś musiałem poprawić w nim lut uzwojenia cewki do jednej z nóżek.
dzięki za pomoc. sprawdzę, ale wydaje mi się ze przekaźnik jest ok silniczek wydaje dziwny odgłos -jakby się zacinał. Po poruszaniu dmuchawą niekiedy zaczyna działać.
Zbliża się zima więc muszę to zrobić.