Mam problem z guma trzymajaca silnik ;] co jakies 200 km musze podnosic silnik do gory bo sie opuszcza i bardzo mi sie to nie podoba i niewiem co jest przyczyna, a po odkreceniu dokrecam jak tylko moge przy uzyciu rurki ;] ma ktos jakis pomysl??
Printable View
Mam problem z guma trzymajaca silnik ;] co jakies 200 km musze podnosic silnik do gory bo sie opuszcza i bardzo mi sie to nie podoba i niewiem co jest przyczyna, a po odkreceniu dokrecam jak tylko moge przy uzyciu rurki ;] ma ktos jakis pomysl??
Może by tak zmienić poduszki? :D
Chodzi ci o ten uchwyt na środku silnika? U siebie nigdy nie miałem takiego problemu po wymianie silnika jak dokręciłem tak jest już drugi rok na tym samym miejscu.
Może masz zerwaną jakąś inną poduszkę np pod skrzynią i cały ciężar spoczywa właśnie na tej centralnej i dlatego sie obsuwa.
no ta na srodku od gory silnika ;] guma na skrzyni jest wymieniona jakies 3 tyg temu choc nie potrzebnie no ale stalo sie a ta od silnika jest tez raczej dobra cos mi sie wydaje ze odkrece calosc wyjme wyczyszcze i zloze od nowa ;]
Dodano
przyczyna jest tak mysle zerwana guma trzymajaca silnik z boku tuz pod filtrem oleju ;] wlasnie dzisiaj zauwazylem ze jest cala porozrywana ;] jak wymienie dam znac czy to to