Problem z podseitleniem pokretla nawiewow, podsietlenia temperatuy silnika i brak podsietlenia stanu licznika kilometrow. jesli ktos sie orientuje to z mila checia wyslucham pomocy.
Pozdrawiam
Printable View
Problem z podseitleniem pokretla nawiewow, podsietlenia temperatuy silnika i brak podsietlenia stanu licznika kilometrow. jesli ktos sie orientuje to z mila checia wyslucham pomocy.
Pozdrawiam
Przepaliwa Ci się żarówkeczka 1,2W. Zdejmujesz pokrętła, wyciągasz radio, zdejmujesz mieszek od drążka zmiany biegów i wszystkie śrubki masz na wierzchu. 30 minut roboty. Ale ostrożnie bo plastiki pękają :/
...kto by pomyślał że to takie proste... :)
Nie do końca z tym tak prosto.. Żarówki w podświetleniu pokręteł nie są idealnym odpowiednikiem żarówek 1,2W dostępnych powszechnie na rynku. Trzeba je niestety wkładać w oryginalne obudowy żarówek, które w naszych AR 156 są trochę mniejsze i zalutować. Mam dokładne zdjęcia z takiej operacji wymiany tych żarówek i z zegarów u góry. W razie potrzeby mogę przesłać na PW lub kiedyś pewnie dołączę do "Zrób to sam".
Pozdrawiam.
mógł byś mi przesłać bo planuje wstawić diody zielone w te pokrętła ckamyk@wp.pl
Diody?! To się nie sprawdzi, bo żarówka daje rozproszone światło i masz wtedy oświetlone pokrętła równomiernie. Natomiast dioda będzie Ci świecić punktowo i efekt będzie co najmniej nieciekawy, zresztą po wymianie wszystkich żarówek na nowe zobaczysz, jak intensywnie one świecą, bo te w pokrętłach są po pierwsze na pewno brudne, a po drugie seryjne świecą trochę jakby słabiej. Podczas wyjmowania panelu sterowania nawiewem wyciągaj go w takiej pozycji, jak na zdjęciach, ponieważ inaczej nie wyjdzie bez porysowania pokręteł lub innych uszkodzeń (i odepnij najpierw kostkę z tyłu przed wyjęciem, bo kabel jest krótki trochę i nie wyjmiesz inaczej). Zdjęcia posłałem na mail.
w takim razie ja rowneiz bym poprowil na priv adriannb@o2.pl
---------- Post dodany o godzinie 19:47 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 19:37 ----------
wszystko ladnie slicznie ale jak naprawic podsietlenie licznika tego co jest predkosciomierz bo nie swieci