Napisał
epsonix
Veloce chyba niezależnie od rocznika mają matrix, Speciale też, Tributo Italiano też. Sprinty miały na początku w opcji, a potem chyba nawet nie dało się dołożyć. ti nie wiem czy opcja czy stock, ta demówka którą jeździłem miała.
Matrixy banalnie rozpoznać - to te lampy które mają te 3 sekcje falki DRL/kierunkwoskaz na dole. Zwykłe ledy wyglądają bardziej prymitywnie - najelpiej polookać na otomoto sobie za sprintami to się przekonacie.
Matrixy są spoko, ogólnie te lampy nawet bez włączonych auto-długich po prostu świecą szeroko co jest fajne (od razu plus wg dobrego xenonoa 35W AFLS jaki mam w Giulii). Matrix faktycznie wycina auta, jako tako działa, coś tam dodaje, choć normalnie to np świecenie po drzewach czy ekranach akustycznych które nic nie daje (a nawet i znaki odblaskowe dają po oczach) więc nawet nie bardzo lubię na drogach upstrzonych odblaskami (wzrok przyzwyczaja się do jaśniejszego i mniej widać to co nie jest odblaskowe), ale może jadąc lasem czy wioskami nawet z autami innymi jest jednak wycinanie, i widać lepiej pobocze pod kątem jakiś zwierząt czy pieszych na poboczu.
Ogólnie ze świateł jestem bardzo zadowolony w Tonalce.