-
Unidiag Szczecin.
Witam;
Od jakiegoś czasu dzielnie walczę z Unidiag i idzie całkiem sprawnie na silnikach 1.8 i 2.0.
Bez problemu program odczytuje wszystkie parametry i daje możliwość łatwego zdiagnozować silnik.
Problem zaczyna się przy 1.6 co jakiś czas zrywa połączenie średnio co min. Na ironie losu taki właśnie mam silnik. Może ktoś ze Szczecina również amatorsko zajmuje się diagnostyka, i coś by poradził?
-
witam:) znalazlbys moze czas zeby moja AR podlaczyc?? ja z okolic:) pozdrawiam
-
wlasnie ja tez chcialbym o o to zapytac :) dalo by rade:)?
-
Hej, właśnie przerobiłem sobie kabelek dodatkowo do poduszek i absu.
Zgasiłem poduch, znaczy działa, jak ktoś ma potrzebę to zapraszam.
-
Dużo czasu Ci zajęło zrobienia tego??
-
jakieś 15 min, z czego 10 to zrobienie dziury na przełączniki.
-
Mogę wiedzieć jak to zrobiłeś i co Ci było potrzebne do zrobienia tego? :)
-
hmm, można to jeszcze zrobić tak,
przerwać podłączenie 7 i w to miejsce wsadzamy przełącznik DIP Switch
http://allegro.pl/item864655127_lisp...h_x4_2szt.html
najlepiej na kawałku płytki uniwersalnej wierconej
http://allegro.pl/item858435651_uniw..._wiercona.html
reszta na obrazku.
przełącznikami 1 2 3 ustalasz kolejno ABS, AiRBaG i ECU
-
Witam, sam sprawdzam swojego JTSa programem UniDiag, więc jak ktoś by potrzebował to służę pomocą.
Pozdrawiam
-
Ja również jestem ze Szczecina i w wolnych chwilach bawię się diagnostyką - amatorsko. Podejmowałem próby z Unidiagiem jakiś czas temu, ale szło mi delikatnie biorąc pod górkę. Zainwestowałem w Alfadiag jednak cały czas śledzę rozwój narzędzia opensource. Nie wiem czy udało Ci się już znaleźć przyczynę przerw w komunikacji, ale można próbować zmienić ustawienia portu com który się instaluje po podłączeniu kabla USB. Na grupie Unidiag są umieszczone screen'y pokazujące jakie ustawić parametry, ale sądze że do tego już doszedłeś. Na przebieg transmisji mogą mieć dodatkowy wpływ programy które masz uruchomione na swoim komputerze. Gdy ja się podłączam to automatycznie zatrzymuję wszystkie antywirusy, spywere, defendery i.t.p mogące niepotrzebnie obciążać moją stację. Ja wiem że przy nowych komputerach może to się wydać trochę dziwne, ale u mnie to faktycznie pomaga. Zarówno UniDiag jak i AlfaDiag od czasu do czasu przerywa połączenie, ale wyłączenie na komputerze wszelkich zbędnych usług (windows XP i Vista) powoduje że te przerwy są naprawdę sporadyczne.