-
lakier do skóry
Witam!
Mam pytanie czy ktoś juz miał do czynienia z takimi lakierami do skóry. Chciałbym kiere tym oblecieć i gałke biegów bo jest juz troche wytarta farba na niej. Będe wdzieczny za opinie
http://www.allegro.pl/item738046425_...16kolorow.html
http://www.allegro.pl/item741281655_...6_kolorow.html
Pzdr.
-
koszt nie wielki kupiłem jak przyjdzie zobaczę opisze
-
No to czekam, a będziesz malował pędzlem czy pistoletem?
-
tez kupiłem już jeden flakonik. Jeżeli o mnie chodzi to zobacze sobie pędzelkiem bo nie mam możliwości pistoletem ;( a szkoda
-
też pędzlem ale ja nie cała skórę tylko miejsca które mam najbardziej wytarte czyli te na brzegu ,
-
lakier dobrany precyzyjnie pod kolor można zamówić w www.lederzentrum.pl - przydatne do jasnych skórzanych tapicerek , można też im zlecić renowację - foty efektów mają na stronie , oprócz tego mają rewelacyjne środki czyszczące
-
jestem po próbie i musze powiedzieć że w połowie jestem tylko zadowolony. Pomalowałem gałke która od góry była juz wytarta a po bokach i dole była oryginalna farba . Pomalowałem calą i miejsce wytarte jest czarne ale matowe, natomiast tam gdzie była stara farba lakier jest jakby bardziej błyszczący. Ogolnie wygląda zdecydowanie lepiej niz z tym szarym wytarciem i jak na 6 zł. to ok. Teraz tylko musze jeden fragment na tylnym siedzeniu pomalowac to taka jakby ryska i napewno bedzie lepiej niz takie przetarcie. Ale kiere to bym sie bał malować tym ;(
Nie ma tez obawy że ręce pofarbuje np. jak sie spocą
-
Renowacja takimi lakierami nigdy nie da pożądanego efektu na przytartej kierownicy lub innych elementach skórzanych. Przyczyna jest taka, że w miejscu starcia warstwy farby oryginalnej (czyli te matowe połacie na kierownicy gdzie się najczęściej trzyma dłoń) barwnik wsiąka lepiej, a tam gdzie jest jeszcze oryginalny impregnat niestety wsiąknąć idealnie nie może. Poza tym skóra ma już w sobie dużo tłuszczu i brudu z potu naszych rąk (nawet idealnie czysta ręka pocąc się wydziela go, a potem to już o brud w postaci nawet kurzu nie jest trudno) i malując ją lakierem nawet po zmyciu rozpuszczalnikiem nie zawsze usuniemy zabrudzenia i tłuszcz z głębszych warstw, a to może skutkować odparzeniem lakieru renowacyjnego po jakimś czasie. Czyli jednym słowem "jesse w" tego po części doświadczył, ale mając niewiele zniszczoną skórę można się pobawić za tak małe pieniądze. Pozdrawiam.
-
przyszedł i mi ten lakier hm jak by kosztowało to więcej to raczej nie było by warte ceny , całej skóry bym tym nigdy nie pomalował , pomalowałem tylko przytarte miejsca na krawędzi fotela i tak jak napisał Belfer27 tam gdzie skórę masz już matową ten preparat dobrze nie zdziała , ale na pewno zabezpieczy nam to miejsce przed dalszym przecieraniem. Polecam na małe ryski i Obtarcia, na większą skalę raczej odradzam
-
dokładnie tak jak napisałem kamien do małych przetarć