-
Odma w 1.9 jtd
Witam!
Czy w 1.9 jtd 8v jest odparownik oleju albo coś podobnego, czy odma to tylko ten jeden wąż idący z kapy zaworów do rury miedzy filtrem powietrza a turbiną?? gdzie szukac ewentualnie zapchania?? zdjąłem ten wąż jest lekko wilgotny ale to chyba normalne
Szukam ogólnie przyczyny białego pufnięcia dymu zaraz po odpaleniu rano?? Dziwne dla mnie jest też to, że ten dymek biały puści rano po ostrej jeździe dzień wcześniej. Jak jedziła spokojnie to rano odpala jak nówka. Oleju nie bierze.
Czy to może tez być nie spalone paliwo w cylindrach??
-
e ma odstojnika par oleju ale warto założyc chocby od 16v. Ten biały dym to para wodna skroplona wukładzie wydechowym. A jak twoje świece zarowe?
-
U mnie też takie objawy jak u kolegi jesse:)...świece zarowe mam raczej stare jak świat,Maciek 156 czy to będzie przyczyna,wymieniać??
-
Jak grzeją to nie ma po co ruszać
-
u mnie są 4 bosche niecały rok temu wymiane. Wczoraj pojezdziłem emerycko i rano bracholowi kazałem odpalić fure a ja patrzyłem z tyłu i zero, dosłownie zero dymku, dzisiaj pojezdze troche ostrzej i zobaczymy jutro rano bo wydaje mi sie że to właśnie może być niespalone paliwo