Alfa 156 z www.superalfa.pl
Witam serdecznie.
Noszę się z zakupem Alfy 156 FL (wyłącznie sedan i koniecznie silnik 1.9 16V).
Postanowiłem więc zajrzeć na stronę Superalfy bo jak wiadomo "dobra Alfa to droga Alfa" ;) i wpadła mi w oko błękitna włoszka z wymarzonym środkiem w beżowej skórze :rolleyes:
http://superalfa.pl/index.php?Conten...t=Alfa%20Romeo
Jako że miałem niewielką styczność z tym modelem miałbym kilka pytań dotyczących tego modelu a mianowicie:
- patrząc na przód zauważyłem że "szczelina" pomiędzy prawym reflektorem a błotnikiem jest większa niżeli po stronie lewej; czy ten typ tak ma :confused:,
- jak na przebieg 109 kkm zderzak przedni wygląda zadziwiająco dobrze (praktycznie żadnych odprysków po kamykach); czy to jest możliwe?,
- odstający delikatnie airbag pasażera w lewym dolnym rogu;czy to normalne zjawisko?
- dziwnie wytarte drzwi kierowcy od wewnątrz (obok głośnika i pod schowkiem w drzwiach ); czy ten materiał z którego wykonane są boczki jest bardzo podatny na zarysowania?
Więcej zatrważających szczególików nie mogłem się dopatrzeć ale być może na forum znajdą się tacy co wiedzą na co zwracać uwagę :D
Nie ukrywam, że byłbym bardzo wdzięczny gdyby ktoś z Częstochowy, kto miałby odrobinę wolnego czasu i chęci, bądź przejeżdżał nieopodal Superalfy, mógł obejrzeć swoim fachowym okiem ten egzemplarz i napisać mi kilka słów tutaj bądź na PW ponieważ z czasem u mnie chwilowo krucho.
(aczkolwiek nie wiadomo czy nie zmuszę się na małą wycieczkę do Częstochowy ;))
Co sądzicie o tym konkretnym egzemplarzu?
Jeśli wiecie kto pozbywa się swojej 156 FL i moglibyście ją polecić to również dajcie znać :)
Wszystkim z góry dziękuje ;)
Pozdrawiam
Andrzej