-
Problem z Wyborem
Witam mam problem bo jak narazie znalazłem tylko jeden zakład w okolicy co montuje instalacje gazowe ale żaden nie ma w swojej ofercie STAG 300 plus.
Mają tylko takie coś KME i ELPIGAZ:
Reduktory
Reduktor Cometa-i przeznaczony jest do pracy w instalacjach sekwencyjnego wtrysku gazu (IV generacji). Cechują go bardzo dobre parametry eksploatacyjne i termodynamiczne zapewniające spełnienie niezbędnych wymagań w szerokiej gamie popularnych samochodów adoptowanych na zasilanie gazem.
Nowoczesny reduktor Vega-i przeznaczony jest do instalacji sekwencyjnych wtrysków gazu (IV generacji) i stosowany w silnikach o pojemnościach od 1 do 4 litrów, o mocy do 340 KM. Zapewnia stabilną pracę silnika zarówno w niskich temperaturach (doskonałe odparowanie gazu), jak również i przy gwałtownych zmianach obciążenia (gwałtowne przyspieszanie, zwalnianie). Polecany dla wymagających klientów, pragnących posiadać wysokiej jakości podzespoły instalacji gazowej sprawdzających się w każdych warunkach.
Sterowniki:
STELLA, Nicolaus, Leonardo XL, Voila Plus.
Nada sie takie coś do Alfy???
---------- Post dodany o godzinie 14:01 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 13:45 ----------
Wysłałem do nich e-mail i proponują mi taki zestaw co o nim myślicie???
sterownik - Diego G3
wtryski - Horizon
parownik - Silver
Koszt instalacji to 2300 zł brutto
-
Diego G3 - czyli KME, porzednie generacje tego sterownika to byla straszna kicha, praktycznie brak korekt dawki lpg po temp gazu i problemy wieczne przez to przy odpalaniu bo rozjezdzala sie adaptacja sterownika PB.
Co do Elpigazu czyli STELLA, bazuje na starych sterownikach wtrysku lpg firmy AEB, raczej już nikt ich nie rozwija odnośnie softu, nie pchałbym się osobiście w tą instalację.
Szukaj dalej zakładu mojacego w ofercie STAGa300 lub STAG4 ewentualnie BRC.
Wejdź na forum AC [producent STAGa] i na gazeo.pl - na pewno znajdziesz namiary na zakład w Twojej okolicy.
pzdr. Grzesiek
-
O to chodzi ze jest koło mnie sporo warsztatów ale niz znam opinii o nich jak w nich robią wiec nie wiem czy iść w ciemno ;( Tylko ten co pisałem był polecany. bede jeszcze szukał i zobaczymy co z tego wyjdzie.
A co lepiej założyc STAG 300 czy 300 Plus???
-
Juz znalazłem gazownika niby opinie ma dobre ale zobaczymy:
Proponuje mi zestaw:
STAG4/ Stag 300 plus
Magic Jet-y
Reduktor nie wiem jaki :confused:
Butla w koło wlew za klapką od paliwa
Cena 2500 zł
Co o tym myślicie???
-
No widzisz jak chcesz potrafisz ;]
Tak na poważnie, pogadaj z tym gazownikiem co ci staga proponuje że chcesz reduktor Zavoli Zeta N, nie ważne co bedzie gadał uprzyj się ze ten alboi nie zakladasz, pewnie bedzie chcial ci standardowo wsadzic Tomasetto Alaske zeby troche na podzespolach przyoszczedzic ale nie daj sie zrobic w trabke Tomasetto bedzie za slabe, w razie czego moge ci podeslac fotki jak oba reduktory wygladaja.
Co do samego sterownika, w twoim silniku nie ma sensu doplacac do STAG300plus, załóż STAG4, jest tez mniejszy gabarytowo, latwiej go u ciebie pod maska bedzie schowac, za reduktor pewnie bedzie chcial ciut doplaty wiec akurat na sterowniku sie wyrowna i cena nie powinna sie zmienic.
-
Jak ma Staga i MagicJet'y to pewnie ma to w komplecie ze Scorpionem. Też bardzo dobre reduktory:) Ostatnio Staga w takim zestawie można dostać. A jak są Valteki, to prawie zawsze w komplet idzie alaska:)
-
Dzieki Wielkie Panowie :) Jutro jade założyć i zobaczymy :)
Pochawle sie jak juz bedzie po zabiegu :D
Pozdro
-
Jak kolega pisał, byle byś z alaską nie wrócił.. chyba że masz poniżej 100KM:)
-
NO Panowie i Panie wróciłem właśnie od gazownika a pojechałem do niego o 8 rano 60 kilometrów od domu.
Jak narazie wszystko ok po około 70km i oby tak dalej.
Jutro napisze co dokładnie mam za instalacje bo dzisiaj juz padam po prawie 12 godzinach w warsztacie.
Pozdrawiam
-
Teraz tylko dokup jeszcze sobie kabelek do STAGa:)