Temat ten ma służyć do wolnych rozmów o AR 33/164.
Tematy techniczne typu, "Moja Alfa nie ma mocy" powinny dalej być zakładane w dziale technicznym jako osobne tematy.
Printable View
Temat ten ma służyć do wolnych rozmów o AR 33/164.
Tematy techniczne typu, "Moja Alfa nie ma mocy" powinny dalej być zakładane w dziale technicznym jako osobne tematy.
Jak tam przygotowania do zimy?
szperanie na allegro w poszukiwaniu opon zimowych. Na moich 17-stkach 215/45 w zimie może być ciężko. Chociaż te zimy nie są teraz takie srogie jak w latach 80-tych :]
Ja z oponami w sumie mam spokój. Z tyłu zjeżdżam stare zimówki chociaż bieżnika mają. Z przodu może dam odpocząc tym oponom bo to ich 3 zima by była(letnie), a w piwnicy leżą Pirelli.
Konserwuje też nieco tył, żeby go ruda nie zjadła-> kupiłem taką butelkę z pompką co to ją wytwarzasz w nim ciśnienie takim jakby tłokiem. Dobre ciśnienie robi na zużyty olej którego mi zostało z poprzedniej wymiany. Myśle, żeby jeszcze progi tym zalac, tylko sporo rozbierania.
Moja 164 to jeszcze wakacjami żyje :D
A co do zeszłej zimy to całą na lecie przejeździłem,
z zimówkami w bagażniku.
Co miałem jechać zmieniać to się okazywało że jednak zimno nie będzie i tak do marca.
Ciekawe jak będzie w tym roku.
Ja wczoraj chciałem spolerować szkła reflektorów przy użyciu tlenku ceru. Miałem taki testowy jeden reflektor i go cisnąłem :) .... po godzinie piłowania go filcem na wiertarce, nie było prawie efektów. Po kolejnych 15-stu minutach klosz pękł :D
Mam takie ubytki szkła od kamykw itp., że wygląda jakby mi ktoś mąkę rozsypał. No i te światła mijania nie są najlepsze.