Nie idzie juz wogóle otworzyć kluczykiem auta od strony kierowcy. Zamek już od dawna ciężko chodził , do tego cały się rusza.
Co proponujecie zrobić. dorobić jakiś używany zamek, czy może alarm z pilotem założyć?
Printable View
Nie idzie juz wogóle otworzyć kluczykiem auta od strony kierowcy. Zamek już od dawna ciężko chodził , do tego cały się rusza.
Co proponujecie zrobić. dorobić jakiś używany zamek, czy może alarm z pilotem założyć?
koniecznie trzeba CZ na pilota zamontować, bo w zimę będziesz chodził na piechotę
u mnie załozony na pilota i znowu do wymiany ;)
...ech jak nie zamek to klamka, jak nie klamka to lusterko :P
U mnie problem z CZ był w 145, tam tanie sterowniki nie dawały rady. Teraz w 145 którą kupiliście jest założony sterownik który daje radę, ja go kupiłem do swojej 155 bo w tym sterowniku można dołożyć moduł domykania szyb który też razem w komplecie zakupiłem ale z konieczności musiałem założyć go do czarnej 145 . W mojej 155 V6 nigdy nie miałem kłopotu z CZ chciałem go tylko rozbudować o domykanie szyb i otwieranie klapy bagażnika z pilota. Nauczkę którą dostałem w temacie sterowników CZ to, taniocha jest nie wskazana przy wyborze takich podzespołów :)
Mialem problem a niedzialajacym zamkiem w dzwiach od strony kierowcy,problem byl niejednokrotnie poruszany na forum.
Mialem klopot z otwarciem dzwi przy pomocy klucza,zawsze urzywam pilota.Do czasu kiedy zyje aku... :mad:
Na szczescie znalazlem przyczyne,ktos pomajstrowal sobie kiedys jakims lamakiem lub srubokretem lamiac zapatki z zamku.
Rozebralem dzwi,wyciagnolem klamke i wkladke zamka,naprawa wkladki niemiala juz sensu,ale mialem dobra wkladke w wylaczniku poduszki powietrznej,(po stronie pasazera,kolo schowka) wiec ja przelozylem.
Zamek dziala mi teraz jak nowy:P
Zepsuta wkladke pozbawilem czesci ktore blokuja mozliwosc przekrecenia klucza(przy pomocy szlifierki) i wylacznik poduchy tez dziala jak fabryka chciala:jester:
trzeba mieć jeszcze poduche hehehe ;)
A możecie mi polecić jakiś sterownik z allegro?
Bo u mnie w mieście sobie wołają 150zł.
Alarmu nie potrzebuje, wystarczy samo otwieranie centralnego z pilota.
Ja mam takie coś http://moto.allegro.pl/item777120757...zujnikami.html działa już rok bez problemu mam tylko dołączony czujnik wstrząsu.