zwracam sie do Was z prosba i doradzenie mi jaki filtr dla mojej alfy 145 1.6 boxer bedzie najlepszy czy to bedzie filtr stozkowy czy jednak sam wklad i jakiej firmy polecacie
dziekuje i pozdrawiam
Printable View
zwracam sie do Was z prosba i doradzenie mi jaki filtr dla mojej alfy 145 1.6 boxer bedzie najlepszy czy to bedzie filtr stozkowy czy jednak sam wklad i jakiej firmy polecacie
dziekuje i pozdrawiam
daj dobrą wkładke w seryjną puche kup kn bedziesz zadowolony..
na stożku tylko może być inny soundCytat:
Napisał Jaras E21
FILTRON wcale nie jest zly.papier pochodz z tych samych fabryk co filtermaan,bosch itp itd pozdrawiam
a cze po zmiania wkladu na kn zmieni sie tez dziek??
też miałem ten dylemat, wybrałem jednak stożek, zwykły za 45 zł, i działa jak potrzeba, dźwięk bardziejszy ;)
dolot musi miec określoną średnice i pojemność musza byc tez zachowane zjawiska falowe ...
więc jeśli zmieniasz filter na stozek musisz do stożka miec jeszcze dedykowany pod konkretny silnik układ dolotowy w przeciwnym razie stracisz tylko na momencie i mocy ... moze nie odczuwalnie ale jednak ...
róznica w dzwięku jest... jak sie przesiądziesz z wtrysku na np gaźniki dcoe 40 bez filtrów ;] a tak to ... nic specjalnego...
A ja słyszałem,że te wkładki i stożki to tylko brudzą olejem przepływkę.Lepiej ponoć częściej wymienić zwykły filtr,żeby zawsze był czysty.
Na wkładkach i stożkach podniesienie mocy nieodczuwalne.Ponoć.
nowy nic Ci nie zabrudzi dopiero jak nieumiejętnie go bedziesz "odnoawial to moze wtedy"
moim zdaniem w przypadku wkładki mzoesz na cośl iczyć .. samo zastąpienie puszki filtra stozkiem spowoduje utrate mocy i momentu ...
ja w swoim 335i mam stozek załozony bezpośrednio na przepływke bo zwyczajnei na dolot nie ma miesca... :D bede kombinował z seryjną puszką !