-
popsuła się klima
Tak jak w temacie. Z nawiewu leci ciepłe powietrze. Kilka dni temu w ASO została odgrzybiona i nabita. Działała jak burza. Aktualnie słychać charakterystyczne załączenie i podświetlenie, ale powietrze tylko ciepłe.
Czynnik raczej nie uciekł, bo i czas krótki i klima się załącza. HELP
Czy można sprawdzić coś we własnym zakresie? jakieś podłączenia, styki....
pozdrawiam
-
na usluge tez jest gwarancja jedz do aso i reklamuj
-
Miałem tez taką sytacje tylko ze w pugu 206, po nabiciu tydzien pojezdzilem i przestala chłodzic, oczywiscie sie wlaczala. Jak sie okazalo czynnik chłodzacy uciekł, uklad klimy sie rozszczelnił i u Ciebie pewnie taz tak jest. Jedz do aso niech nabiją czynnikiem z UV i sprawdza gdzie ucieka. Ale raczej nie zrobią Ci tego na gwarancji bo skad mogli wiedziec ze uklad jest nieszczelny :)
-
Jakto skąd mogli wiedzieć, że układ jest nie szczelny?? :shock:
Przecież nikt tego ręcznie już chyba nie robi, podłączają magiczne urządzonko, które nie nabije gazu jeśli układ jest nieszczelny. Co innego jeśli rozszczelni się po zabiegu.
-
to zatacza szersze koło. Mam nadzieję, że skończy sie na czymś tanim... już za sam czynnik zabuliłem i nie chcę tego robić kolejny raz. A propos czy to ma tak gwałtowne objawy? Nie słabnie stopniowo? Czy są jakieś objawy nieszczelności? skraplanie, syk, zapach? ;//
dzięki za pomoc
-
syczenia ani nic takiego nie ma, za malo tego tam jest, z tego co pamietam to kilka gram. a fakt ze raczej rozszczelnilo sie po nabiciu, tez tak mialem.
-
I wszystko jasne. ASO nie zawiniło. Po diagnozie i dłuuuugim rozbieraniu okazało
się, że padł silniczek odpowiedzialny za puszczanie w nawiew odpowiedniej
temperatury (stanął na ciepłym i dlatego był nadmuch ciepłego). Koszt w ASO z
robocizną 450PLN jakiś komentarz?
pozdrawiam