Witam.
Czy ktoś z Was naprawiał już lub wymieniał zewnętrzny mechanizm zmiany biegów w AR 155 2.0 TS 8V ? Nie wiem jak najwygodniej się do tego zabrać . Od góry czy od dołu samochodu ?
Printable View
Witam.
Czy ktoś z Was naprawiał już lub wymieniał zewnętrzny mechanizm zmiany biegów w AR 155 2.0 TS 8V ? Nie wiem jak najwygodniej się do tego zabrać . Od góry czy od dołu samochodu ?
nie wiem jak z tym w bezynie, a;e jak wymienialem u siebie wysprzeglik to wyciagalem akumulator i podstawke i bylo dosc dobre dojscie do tego... powiedz mi takza rzecz czy orientowales sie ile kosztuja czesci do tego i czy sa dostepne, bo u mnie tez to luzy ma juz wszystko, ktos zapomnial przesmarowac swego czasu...
Zewnętrzny mechanizm - masz na myśli cięgna, wysprzęglik itp.
Więc jeśli chodzi o te elementy to warto ściągnąć, tak jak wspomniał Zwiezu, akumulator i jego metalową półkę(jest chyba na 5 śrubach), a także lewe koło żeby móc ewentualnie pomóc sobie od drugiej strony przy wyciąganiu takich blaszek zabezpieczających linki.
Nie , chodzi mi o metalowe pręty z przegubami kulowymi. Wysprzęglik już przerabiałem (żadna filozofia łatwo wymienić).Pozdrawiam i dzięki za odpowiedzi.
Witaj. U Ciebie chyba są inne elementy niż w TS. Ja szukam na allegro porównuję z cenami serwisów.Cytat:
Napisał zwiezu
Pozdrawiam
janusz
nie nie, nie pisalem o wysprzegliku.... chodzilo mi o to ze przy wymianie wysprzeglika byl dostep u mnie dosc dobry do mechanizmu biegow po wymontowaniu podstawki akumulatora...
Ok, dzięki za info.Cytat:
Napisał zwiezu