Poszukuje tłoków nominalnych do mojej alfy
Witam.
Jakis czas temu moja alfa zaczela nie rowno pracowac :mad:
Po zmierzeniu cisnienia na garkach okazalo sie za na 3 bylo od 6-8 at a na jednym 1 at.
Po namysle stierdzilem iz trzaba zrobic glowice gdyz auto jezdzi na gazie i pewnie trzeba dotrzec ewentualnie wymienic zawory przefrezowac gniazda itp.
Rozebralem sobie silnik zawiozlem glowki do kumpla , na marginesie za 2 glowice (frezowanie gniazd,szlif zaworow,docieranie,wymiana uszczelniaczy,planowanie) zaplacilem 400zl mysle ze dobracena??, i podczas przygotowania do zalozenia glowic czyli czyszczenie powierzchni bloku itp zauwarzylem iz tlok na 2 cylidrze jest nadpalony co moglo byc spowodowane lejacym wtyskiwaczem (wtryski zawiezione do sprawdzenia)
aczkolwiek mam teraz problem by znalezc nominalny tlok 80mm do mojej alfuni. niestety w serwisie kosztuje on ok 400 zl a przy 4szt 1600
wiec myslalem zeby troche zaoszczedzic. zanlazlem we wroclawiu firme ktora moze mi zalatwic takie tloki ale pod koniec przyszlego miesiaca :(
moze ktos wie gdzie szybciej mozna zalatwic takie tloki.
przepraszam za brak polskich liter ale ta niemiecka klawiatura takich nie przewiduje.
Pozdrawiam i z gory dziekuje za pomoc.