witam
czy to możliwe że wszystkie wtryskiwacze naraz sie zawieszają albo przestają działać? i czy np jeżeli jeden wtryskiwacz nie działa to samochód będzie pracował ale kulawo czy w ogoole nie zapali?
Printable View
witam
czy to możliwe że wszystkie wtryskiwacze naraz sie zawieszają albo przestają działać? i czy np jeżeli jeden wtryskiwacz nie działa to samochód będzie pracował ale kulawo czy w ogoole nie zapali?
nie słyszałem żeby się zawieszały wszystkie wtryskiwacze chyba że padnie przekażnik , jeden może się zawiesić z powodu braku kontaktu elektrycznego uszkodzona wiązka lub zapinka na wtryskiwaczy łatwe do wykrycia, silnik pracuje nierówno
a nie wiesz gdzie znajduje się ten przekaźnik i jak go sprawdzić? pytam bo tylko to przychodzi mi do głowy ponieważ mam taki przypadek, że na benzynie nie równo zapala i czasami nie chce zapalić lub nie reaguje na gaz dławi go a po przełączeniu na gaz jest wszystko ok.gaz to sekwencja.wiec teoretycznie jedyne co mnie ma wpływu na gaz to wtryskiwacze od benzyny i pompa paliwa(tak mi sie wydaje przynajmniej)
Wtryskiwacze są podpięte pod ten sam przekażnik co pompa paliwa tylko na innym konektorkuCytat:
Napisał xmajk
dzięki za odp :)
jak sie okazało winę za wszystko ponosiła padająca lub padnięta sonda lambda. a męczyłem sie z tym od 3 miesiące albo i dłużej bo nikt nie wiedział co to jest. a na kompie dopiero ostatnio wyszło ze to sonda choć tez nie było 100% pewności