-
nowy problem z jtd
od jakiegos czasu jak ostro przycisne mojej belli strasznie smierdzi w srodku jakąs spalenizną i to nie p[rzy małych predkosciach typu palenie gumy czy cos w tym stylu tylko jak cisne do spodu np od 100 do 180 co to moze byc mial ktos z Was juz taki przypadek ?? ja za kazdym razem musze wietrzyc samochod
-
-
Mi czasem dmucha gorące powietrze z wylotów klimy przy ostrym przyciśnięciu, ale nic nie śmierdzi aż tak bardzo, żeby auto wietrzyć.
-
-
sprzeglo ?? myslalem nad tym i specjalnie go przykatowalem na malyuch predkosciach a duzych obrotach i nic nie bylo czuc wlasnie wrocil;em i znowu przegonilem ja ponad 100 i powyzej 100 smierdzi i to specyficznie
-
A ta spalenizna to przypadkiem nie spaliny? Sprawdź szczelność przy podłączeniu rury wydechowej z turbiną (warto włożyć blaszaną uszczelkę dedykowaną nie wiedzieć czemu tylko do 2.4). Drugim miejscem to połączenia przy zaworze EGR - przy okazji możesz go odkręcić i wyczyścić.
-
Moze tak szybko jechales ze aniol stróż sie ze strachu posrał ;//
a tak na powaznie to nawet jak by to te spaliny co Maciek-156 pisze to jakim cudem miałyby sie do srodka dostawac :?: a jak sie grzeje na wolnych obrotach to tez smierdzi??
-
nie na wolnych obrotach i przy jezdzie powoli nic nie czuc
-
Może opony o coś ci obcierają (np. poluzowany przewód od czujnika zużycia klocków hamulcowych)