-
Na zimnym OK.
Mam taki problem. Na zimnym silniku autko chodzi jak marzenie, przeyspieszenie, praca i jest cichy. Jak tylkosie rozgrzeje staje sie głośny fajuja mi obroty i morze nie jest mulasty ale nie ma porównania z tym jak jest zimny. Miał ktos moze podobne objawy??
Chyba pozostaje mi tylko komp. Sonda i przepływka nowe ale nie oryginalne.
-
Gdy jest zimno-ok. Ale niech jeszcze popada i już Alfa jest mega-torpedą.;)
Przynajmniej ja tak mam.
-
FacesOfDeath
Chyba pozostaje mi tylko komp. Sonda i przepływka nowe ale nie oryginalne.
Niestety kolego sprawdzają się tylko oryginały. Wygląda na problem z lambdą, ecu zaczyna czytać z sondy dopiero po nagrzaniu silnika. Podłącz pod komputer i sprawdź w jakich zakresach pracuje lambda i przepływka. Wielu już próbowało zamienników. Podwójnie kasa wydana, mam małą kolekcję ;-).
-
Prawdopodobnie czeka cię inwestycja w nową oryginalną sondę - ona zaczyna swoją pracę dopiero jak wzrośnie temperatura
-
Taki chyba urok Alfy, ja już powymieniałem sondy, przypływki, kable, cewki itp etc. Niestety nadal jak jest zimno czuć że auto lepiej jeździ
-
Panowie a zebym odlaczyl ja i tak jezdzil. Nie chodzila by troszke lepiej???? Czy wogole by nie chodzila??? Do czasu kupna oryginalnej.
-
Odłącz i sprawdź jak jeździ, powinno być lepiej. Ecu będzie pracowało na mapach, możliwe większe spalanie.