Mam problem i potrzebuje pomocy !!
Nie mogę otworzyć maski :evil: chyba urwała sie linka od jednego z zaczepów i nie chce puścić !! Zaczep z lewej strony nie chce puścić ;|/
Macie jakiś pomysł jak ją otworzyć teraz ????
Printable View
Mam problem i potrzebuje pomocy !!
Nie mogę otworzyć maski :evil: chyba urwała sie linka od jednego z zaczepów i nie chce puścić !! Zaczep z lewej strony nie chce puścić ;|/
Macie jakiś pomysł jak ją otworzyć teraz ????
Możnaby próbować odgiąć bardzo delikatnie maske do góry i cieńkim srubokrętem, pomajstrować.
dziś będę grzebał tym śrubokrętem choć raczej mi sie to nie uda :? no ale zobaczymy jak nie to trzeba do jakiegoś mechanika :x
u mnie czasami jedna strona nie odskakuje, jakies felerne te zamki ;)
kurde nie udało sie śrubokrętem ;//
byłem też u jednego speca ktory tylko zrobił mi malutkie wgniecenie w masce :evil:
na 17:15 zapisałem sie do serwisu w Polinarze :arrow: mam nadzieje ze oni sobie poradzą z tym i nie bedzie trzeba wyrywać tej maski :(
Kiedyś na małym spocie u mnie w mieście kolega miał ten sam problem. Jeden zamek puścił a drugi nie. Jednak srubokrętem udało mu się ten zamek odciągnąć.
a moze z kanału jakos
powiem tak jak z moją maską jest
1. łapie za dzindzel pod kierownicą - jedna strona odskakuje, druga nie.
2. domykam maske (dokładnie róg maski, nad reflektorem) z tej strony co nie chce puścić
3. jeszcze raz pod kierownicą ciągne wajhe i maska odskakuje z obu stron
misz-masz ale u mnie działa
Udało się :D :D
Gość w ASO wywindował alfunie na wysokość 2m i otworzył ten zaczep kijem od mopa :lol: :lol:
Nawet mop w rękach fachowca może być przydatnym narzędziem :mrgreen:
Zaczep nie chciał puścić bo linka sie od niego odczepiła :|
Koszt naprawy 20 zl 8)
O kurna to ASO potrafią takie rzeczy robić , to jestem zaskoczony :lol: