Witam Panowie. Rozbierał ktoś z Was lampy w 155 ? Chodzi mi o wymianę szkła,a przy okazji wyjęcie soczewek i ich umycie :shock:
Printable View
Witam Panowie. Rozbierał ktoś z Was lampy w 155 ? Chodzi mi o wymianę szkła,a przy okazji wyjęcie soczewek i ich umycie :shock:
Tak, w 155 nie jest to wielkim problemem, ponieważ szkło trzyma się na zaczepach i uszczelce (nie jest wklejane jak np. w 145/146)
dokladnie trza tylko poodkrecac plastiki nad lampami i grila
a soczewek nie wyciagalem
Dzięki.Już wszystko zrobiłem.Soczewki też umyłem.Lampy wyglądają jak nowe,a i świecą dużo lepiej niż przed "operacją" :idea:
ale i tak szybko ci sie pobrudzi soczewka od srodka :)
skoro juz taki zabieg zrobiles bylo jeszcze przyciemnic srodki reflektorow oto przyklad jak taki zabieg wyglada http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...1134445e9.html
Angel a jak to zrobić i czy kierunkowskazy też przyciemniałeś czy już takie kupiłeś bądź już były?
wszystko sam zrobilem...
A przyciemnienie reflektorow to nic trudnego... zdejmujesz szklo reflektora, opklejasz tasma odblask od swiatel drogowych ( dlugie) zaklejasz srodek soczewki i malujesz farba w sprayu ( czarna )...
uwaga -- trzeba uwaznie nakleic tasme na odblask najlepiej jak ma slaby klej poniewaz gdy juz skonczycie malowac i bedziecie odklejac folie lub tasme ochronna to moze sie zdazyc ze odkleicie tez odblas wiec lepiej robcie to powoli i z glowa... a efekt no coz sami osadzcie czy warto..