Witam. Od jakiegoś czasu zauważyłem w mojej Alfie spadek mocy jeżeli wpadnę w dziury w ulicy... samochód traci moc a za chwile wraca... hmm co to może być ?? Z góry dzięki za odp. Pozdrawiam
Printable View
Witam. Od jakiegoś czasu zauważyłem w mojej Alfie spadek mocy jeżeli wpadnę w dziury w ulicy... samochód traci moc a za chwile wraca... hmm co to może być ?? Z góry dzięki za odp. Pozdrawiam
Przepływomierz traci kontakt
czyli przepływomierz do wymiany ??
Na początek sprawdz samą wtyczke.
A ja bym sprawdził jeszcze potencjometr pedału gazu
hmm a gdzie szukać tego potencjometra ;> hmm i może jak on wygląda ;> :)
Potencjometr ( jeśli masz komputer sterujący przy prawej stronie nóg pasażera , taka czarna puszka ) masz nad pedałem gazu, po cięgnach dojdziesz do niego, takie czarne owalne, ale wtyczka jest właśnie przy komputerze sterującym przy prawej stronie nóg pasażera. Możesz sprawdzic najpierw tą wtyczke ( u mnie w poprzedniej alfie przeczyściłem , wypsikałem i był spokój ) , a sam potencjometr jest raczej nierozbieralny.
Jeśli masz nowszą wersje , bo niewiem w którym roku była zmiana, to pedał gazu jest jedną częścią z czarną puszką i w nim jest potencjometr, jeśli tak to od góry wchodzi do niego wtyczka, watro popsikać czymś do styków gdzie sie da, może coś pomoże.
W mojej poprzedniej alfie właśnie był podobny obiaw, jak jechałem po dziurach, to przerywał i za chwile znowu łapał, nie dało się jechać na równym gazie.
Sprawdź prZewód dolotowy turbiny.