-
Dymi po zmianie sprzegła
Witam, zmieniałem sprzegło (niestety padło) i jak odebrałem Niunie, to zauważyłem, ze dymi na czarno jak to diesel, ale dymi strasznie mocno, przed wymiana sprzegła nie dymiła, nawet na hamowni, żadnej chmurki dymu, a teraz az mi wstyd, by niunia tak dymiła, wszystkie przewody sa w porzadku, jednak może coś innego niż IC lub turbo może byc przyczyną, może niefachowy montaz? Silnik pracuje jak trzeba, sprzegło mieciutkie jak bym wyjechał z salonu a tu te kopcenie, podobno sporo oleju wylało się z turbinki. Jeśli macie jakies pomysły co powinienem sprawdzić to piszcie. ( i nie stawajcie za mną na światłach :P)
-
obstawiam ze niedokrecili ktoregos z wezy od turbo do IC albo od IC do silnika :)
na 99% dolny bo tamten musieli odkrecac bo by nie mieli jak zrobic
-
Lub go nie odkręcali, a za to gratisowo roztargali, zacznij od dokładnego sprawdzenie węży, czy są dobrze dokręcone i czy nie są nigdzie dziurawe.
-
Kurcze, wszystkie węże wporzo a jednak dymi, dzis znacznie mniej, ale było -2, zobaczymy jak będe wracał z pracy, kurcze mam nadzieje, ze nie uszkodzili turbo ( lub nie podmienili):-(