Witam. W mojej ukochanej 146 w czasie jazdy opuszcza się prawa tyna szyba o jakieś 2-3 cm w zależności ile dziur zaliczę:) Jak mogę pozbyć się tej wady. Szyby z tyłu mam na korbkę. Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc.
Printable View
Witam. W mojej ukochanej 146 w czasie jazdy opuszcza się prawa tyna szyba o jakieś 2-3 cm w zależności ile dziur zaliczę:) Jak mogę pozbyć się tej wady. Szyby z tyłu mam na korbkę. Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc.
jezeli jest mechanizm jak w 155 to niestety kup nowy mechanizm bo stary juz sie wytarl
Ja mam taki sam problem;/ ale chyba też musze wymienic miechanizm w mojej 146;/
albo tak jak trzeba (juz wyzej koledzy napisali)) czyli wymiana mechanizmu albo kolek drewniany w drzwi miedzy "dołem" drzwi a szyba ;)
hm.... tylko teraz kwestia jak to wymienic;/ bo nie mam pojecia a moze to kwestia jakiejs czesci;/;/ w mechanizmie.....
haaa Panowie wiem co było przyczyna opadania szyb:D poswiecilem na to troszke czasu ale bylo warto....... poprostu to kwestia naciagniecia linki trzeba tylko kupic kilka opasek zaciskowych tych bialych do kabli itp, koszt nie przekracza 2 zl;p
Nalezycie trzeba zlapac linke u dolu i do gory miedzy karoseria a linka i zacisnac.
Linka jest w ten czas naciagnieta i nie ma opcji aby sie opuscila:D:D:D nie trzeba wydawac 100zl wystarczy 2 zl :D wiec po klopocie mam nadzieje ze pomoglem:)