-
bella przecieka
Witam wszystkich. Może ktoś pomoże bo jakie było moje zdziwienie jak teraz w te deszcze stwierdziłem staw na podłodze po lewej stronie za kierowcą czyli tylnego pasażera po prostu podłoga była bardzo mokra jak się tam mogła dostać woda którędy boki były suche za podpowiedz będę wdzięczny.
-
-
Nie nie ma bella szyber dachu.
-
Witam
czy posiadasz zamontowany w swojej Alfie autoalarm?Jeżeli tak to czy jest to Cheetah i czy był on montowany u dealera?
Nie jest to pytanie całkiem "od czapy" ponieważ w mojej alfie zamontowany jest taki alarm,osobnik który go montował "poszedł na skróty" przewód od czujek pokrywy silnika przepuścił poprzez podszybie wiercąc w nim otworek i tym właśnie otworkiem wlewała się woda spływająca pod plastikową osłonę na podszybiu,wpływała do wnętrza następnie po nadkolu na podłogę,a później pod przednim siedzeniem i wypływała sobie pomiędzy przednim a tylnym fotelem z uwagi na ukształtowanie podłogi.Sprawdź więc czy nie jest mokra wykładzina z lewej strony auta także przed przednim fotelem,jeżeli tak to dalej poszukuj przecieku tak jak ja,czyli demontaż wykładzin,polewanie auta wodą z zewnątrz i poszukiwanie przecieku.U mnie skończyło się na wymianie wyciszenia pod wykładziną,ponieważ niestety na skutek zawilgocenia rozpadło się.
pozdrawiam,