-
Klimatronik sie wyłącza
Witam to mój pierwszy post tutaj od 2 tygodni jestem dumnym posiadaczem 156 1.9 JTD 16 V. Przeglądałem forum i nie mogę nic znależć. Mam problem co jakiś czas klima mi się wyłacza tzn gasną kontrolki i temperatura zewnetrzna na wyświetlaczu, dmucha zimne powietrze i po chwili się uruchamia. Zdarzyło się tak ze trzy razy do tej pory. Czy wie ktoś co to może być za problem?
-
Tzn gasną kontrolki i ciemnieją wyświetlacze, po czym ponownie się rozjaśniają?
-
To normalne przy spadku napięcia ! gdzies jest oksydacja kup sobie kontakt spray i walnij na gniado bezpieczników i klemy aku nic się nie stanie preparat jest na bazie benzy i szybko odparowuje . Jeżeli problem zniknie a po dłużym czasie pojawi znowu to wiesz gdzie szukac .Pozdtawiam
-
Gasną kontrolki tylko od sterowania klimatyzacją te co pokazują temperaturę w srodku i nadmuch a na wyświetlaczu komputera nie ma wtedy temprtatury zewnętrznej wszystko się świeci podaje informacje tylko nie ma tej temperatury.
-
No i klimę szlak trafił już częściej nie działa jak działa co to może być? Zna ktoś dobrego fachowca od klimatyzacji w Bydgoszczy. Jak pojechałem do serwisu to nie byli mi w stanie powiedzieć co jest grane najlepiej to zostawić auto oni podrukują schemat instalacji i bedą sprawdzać po kolei.
-
Dziś wyciągnąłem panel od klimy o dziwo działał ale dość głośno pracuje mi wiatraczek przy czujniku temperatury i jest dość brudny. Czy może mieć to wpływ na wyłaczającą sie klimę? Czy może od brudu coś tam sie nagrzewać w czujniku i sie wtedy wyłączać?