-
jak wymienic zawieche
Witam wszystkich. Chce wymienic przednia sprezyne. Wszystkie sruby poszly elegancko, tylko sruba ktora łączy wachacz z amortyzatorem nie chce wyjsc. Prubowalem ja wybic mlotkiem, wykrecic, nic . Moze ktos ma jakis pomysl jak to zrobic. Prosil bym o fachowa rade. Pozdrawiam
-
swozen? duzy mlot i jazda ;]
-
tak mowa o sworzniu. moze jeszcze jakies rady
-
Ja zawsze kręcę pneumatem i zaczyna się obracać , jak już sie obraca to po sprawie :)
Jeśli nie masz pneumata to olej wszystko penetratorem i delikatnie ostukać trzeba lepiej kilka razy ,szkoda śruby
Dobrym starym patentem jest płyn hamulcowy ze strzykawki ale później trzeba wytrzeć bo żre lakier
Jest też patent jak z kołami zostaw poluzowane śruby i delikatna jazda próbna powinno sie poluzować
-
szczerze przesrany temat ja walczylem kilka godz na jedna strone nie chciala poluzowac przedluzylem klucz brecha i jazda ,uwazaj zebys jej nie urwal ,wazne by ja podlac i to porzadnie i poczekac jak to nie pomoze to tylko pneumat
-
ta sruba to stozek i musi zejsc... uzyc sily persfazji i pokombinowac a napewno sie uda...mi to zajelo max 10 minut