Witam:) Niestety przyszedł czas na wymianę sprzęgła w mojej Alfie. Z tego co sie oriętuje to jest problem z dostaniem nowego sprzegla. Może ktoś zna jakieś firmy zajmujące sie regeneracją sprzęgła:) Z góry dziękuję;)
Printable View
Witam:) Niestety przyszedł czas na wymianę sprzęgła w mojej Alfie. Z tego co sie oriętuje to jest problem z dostaniem nowego sprzegla. Może ktoś zna jakieś firmy zajmujące sie regeneracją sprzęgła:) Z góry dziękuję;)
Wyslij do Radzikowskiego, zregeneruje albo zrobi nowy docisk, dobre okładziny tarczy, zmienią tłumiki drgan skrętnych, namiar => http://www.sprzegla.com/
Są dostępne sprzęgła Valeo do V6 za ponad tysiaka, ja swoje też regenerowałem u Radzikowskiego i jestem super zadowolony z jego roboty i niewysokiej ceny
Masz oryginalną dwutarczówkę? Wtedy Sachs nówka za 3,5 Koła, w zasadzie nieosiągalny. Jednotarczówki do mocniejszych wersji od czasu do czasu się pojawiają.
Wogóle sprawdz jakie masz sprzęgło, czasami można się dziwić, inwencja poprzednich włascicieli nie zna granic.
Witam:) mam sprzęgło dwu tarczowe i zastanawiam sie nad regeneracją u Radzikowskiego. A mam jeszcze jedno pytanie? gdzie moge dostac poduszki pod skrzynie biegów? czy pasują z 75?
Pytanie ile skasuje za regeneracje dwutarczówki? Pół biedy jeśli ogarnia temat, bo zregenerować sprzęgło dwutarczowe żeby działało jak powinno nie każdy potrafi.
Poduszki pasują tylko z mocniejszych wersji 75 (1,8t, v6) ale trzeba KONIECZNIE usunąć metalową płytkę dospawaną do podstawy poduszki. W gtv6 ich nie było, i wał ze skrzynią nie będą w linii prostej i tylny donut szybko się posypie. Poduszki dostaniesz w np. w vemapolu.