Witam wszystkich.Czy warto kupić JTS czy TS.
Printable View
Witam wszystkich.Czy warto kupić JTS czy TS.
To zależy czego się oczekuje ale przede wszystkim użyj opcji SZUKAJ. Tego typu tematów są dziesiątki
TS jest mniej elastyczny ale jak dla mnie daje więcej frajdy z jazdy.
Tematów jest mnóstwo. Po za tym jest odpowiedni dział "Porady przy zakupie". Tam przenoszę.
miałem 2.0TS 155KM i 2.0JTS 165KM - wolałem 2.0JTS > lepszy moment , zbiera się z dołu
ok, zostawiłem ten temat bo może się przydać w tym dziale.
JTS zdaje się że dynamiczniejsza i oszczędniejsza jednostka, jednak jest kilka lat młodsza.
tylko że do 2004 w 156 JTS to k.pa - zbiera nagar w głowicy, szwankuje komputer, rozrząd chodzi nie tak jak powinien itp itd - szczegóły http://www.forum.alfaholicy.org/pora...6_2_0_jts.html :/
Niedawno kupiłem JTS 2.0 SW. Auto naprawdę fantastyczne.
Co do silnika. Posiadam również Tigre 1.4 i ku mojemu bardzo pozytywnemu zaskoczeniu oba auta mają w zasadzie identyczne spalanie. A samochody zupełnie nie porównywalne.
Alfa jest bardzo dynamiczna i elastyczna. Jadąc nią ma się przyjemne uczucie lekkości.
Jeżeli planujesz w przyszłości montaż instalacji LPG to bezpośredni wtrysk w JTS będzie niestety wadą. Koszt takiej instalacji to ok. 4500zł - 5000zł. Poza tym przy LPG nie można wyłączyć na stałe wtrysków benzynowych, więc spalanie to 20% Pb 80% LPG.