Klucze, karty, pilot i alarm
Zaczynam nowy wątek, bo przekopałem forum i nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie.
Najpierw garść informacji:
Kupiłem 145 z silnikiem 1,7 BX. Mam tylko 2 kluczyki czerwone. Obydwoma mogę otworzyć, zapalić auto/bagażnik. W bagażniku, tam gdzie przewiduje instrukcja mam wyłącznik alarmu. Nie przekręcałem go bo nie mam takiego klucza, a kombinerkami nie chcę czegoś urwać. NIE mam innych kluczy, żadnej karty kodów(natknąłem się na takie coś jak przeglądałem forum). I oczywiście nie mam jak włączyć/wyłączyć alarmu czy też zamknąć/otworzyć auta z pilota, bo go nie mam. poprzedni właściciel twierdzi że nie ma czegoś takiego, taką ją przywiózł z Niemiec.
[center:e0005c7452]Pytanie[/center:e0005c7452]
Jakim cudem dorobić klucz/pilot/nadajnik do tego alarmu? Wstępnie dowiadywałem się i tak:
ASO - możemy zrobić, wymiana kluczy, zamków, stacyjki, centralki alarmu. Koszt - 1000 1500zł. (zawał na miejscu :))
Mechanicy/elektrycy - wypruć starą instalację, założyć nową, będzie breloczek z nadajnikiem. (nieelegancko:()
Jakby to naprawić? Coś zakombinować, podpiąć komputer, przeprogramować, coś wybuchnąć, ja wiem co jeszcze? Haker jakiś albo co? Już nie muszę mieć pilota w kluczyku, może być osobny breloczek, ale tak żebym nie musiał pruć instalacji. Serwis we Włoszech? Nie wierzę że nie mają możliwości dorobienia do konkretnego modelu takiego kluczyka... Ale jak tam się dostać? Albo chociaż dowiedzieć? No, Panowie, pomyślcie, popytajcie, pomóżcie (4xP)
Pozdrawiam i Proszę o Pomoc.[center:e0005c7452][/center:e0005c7452]
PS. Bagażnika oczywiście nie zapalam kluczykiem. Wogóle go nie zapalam :)