-
małe pytanko
Koledzy czy pompa paliwowa od silnika 1.6 Boxer by pasowała do mego Boxerka czyl;i 1.4???
mam muła lekkawego na niskich obrotach, i stopniowo wchodzi silnik na wyzsze obroty... i zastanawiam się czy to nie wina pompy, chchcem pozyczyc własnie pompe od znajomego jak się uda i przetestowac jak się silnik bedzie zachowywał...
moze to by coś zmieniło..? jak myslicie?...
pozdrawiam
-
Z tego co widze w kataloguu intercars to numery pompy w do 1.4 i do 1.6 są takie same wiec warto sprubowac :)
-
Byleby takie samo ciśnienie podawała, chyba 3 bar, a kiedy wymieniałeś filterek paliwa?
-
Po wymiane pompki muł będzie tak jak i był to nie ta przyczyna
-
filtr paliwa był wymieniany jak fachowcy szukali przyczyny czego to własnie się ten silnik muli....było cisnienie doładownai też sprawdzane i tez niby wsio oki... wszyscy mówili ze jest oki ale jednk do dupy...
chociaz sa momenty ze auto zapierdziela i to zdrowo i jest wsio oki a nieraz łapie trzaski i sie muli...
teraz załozyłem stozek spowrotem i są wsumie lepsze osiagi szczeze mówiac, ale nie zmienia to faktu ze przy normalnej jezdzie ma dalej muła... bo na wysokich obrotach jeszcze daje rade...
a może wina wtrysków...? sam juz niewiem co jest piec..
jade dzisiaj w mała rase wiec sprwdze jeszce co sie bedzie działeo dokładnie...
pozdrawiam
-
Witam
A może paliwo jest do bani????? Kiedyś zalałem Bravo na stacji No Name, i potem pchałem je własną du..ą pod każdą górkę. Na równej drodze jakos tam jechało, ale żeby je rozpędzić katowałem silnik niemiłosiernie. A jak dodałem do tego padające swieczki, to miałem prawie Wersal..... a jak zapodałem Vpowera, to normalnie prom kosmiczny :P
:uszy: