-
plyn do wspomagania
Witam, chyba pękł mi przewód od wspomagania, bo strasznie bierze plynu, a poza tym kierownicą kręci się jakby nie miala wpomagania i pluje mi plynem. mial ktos cos takiego? Moge sam wymieniec ten przewod, czy nie dam rady przed domwem i lepiej niech zrobi mi to mechanik? PZDR
-
Chyba ?
Zobacz dokładnie gdzie ucieka płyn !
Z przewodem mając kanał spokojnie sobie poradzisz
-
Ja miałum dziurke w jednym z przewodów aluminiowych które są pod chłodnicą wody...zlokalizowałem,zalepiłem jest ok:) Drugi przypadek kiedy nagle straciłem wspomaganie to orginalna opaska metalowa popuściła i przewód spadł przy ścianie grodziowej na dole przy przegubie wewnętrznym wszystko zrobiłem samodzielnie.
-
podlacze sie do tematu ale w troche innej kwestii, czy samodzielnie nie majac dostepu do kanalu jestem w stanie wymienic plyn od wspomagania? Jezeli tak prosze o wskazowki jak to zrobic, od czego zaczac, bede wdzieczny za info.
-
Z lewej strony chyba będzie dostęp(przy silniku 1.9) i stojąc przed autem po lewej stronie na dole zobaczysz taką ,,spirale,, metalową średnicy może 10cm a z niej wychodzą 2 przewody gumowe(idą pod chłodnice wody) więc najprościej chyba zdjąć te przewody spuścić płyn i nalać nowy.Przed tą operacją kup odpowiednie nowe opaski zaciskowe.....Jak ktoś ma lepszy pomysł to sam chętnie posłucham;) Ja tak wymieniałem i jest ok(tylko ja to robiłem od dołu) ale od góry raczej też da rade tylko więcej gimnastyki....Zanim płyn sobie zleci zdążysz piwko wypić.....o ile później nigdzie nie jedziesz.
-
Zrobilem dokladnie tak samo, trzeba zdjac lewe kolo i wtedy nie ma problemu z dojsciem o ile masz kanal. Najpierw kup sobie objemki. Dasz rade sam wymienic plyn.
-
wymienic plyn to jedno trzeba go odpowietrzyc krecac kierownica w prawo i lewo
-
Jakie opaski zaciskowe powinienem kupic? chodzi mi o wymiary tej opaski. Musze czym predzej wymienic plyn bo mrozy ida....
-
O ile pamiętam to wąż ma 2cm średnicy więc kup takie opaski co obejmą od np. 1,5cm do ponad 2cm wtedy nie ma żadnych problemów z włożeniem i zaciśnięciem...:)