Witam wszystkich!Mam problem ze swoją alfą tak jak napisałem w temacie, obojętnie ciepły czy zimny silnik, na pewno to świeczki. Może ktoś ma jakiś dobry pomysł.
Printable View
Witam wszystkich!Mam problem ze swoją alfą tak jak napisałem w temacie, obojętnie ciepły czy zimny silnik, na pewno to świeczki. Może ktoś ma jakiś dobry pomysł.
Ja bym zainteresował się aparatem zapłonowym
o ile dobrze mi się zdaje to za zapłon odpowiada czujnik przy wale z boku silnika i działa na tej samej zasadzie co abs. Ten czujnik juz przemyłem i przeczyściłem. Nic nie pomogło.
Czujnik połozenia wału jak by zdechł to auta zapewne byś nie odpalił
jeszcze mi pali na szczęście!
Masz tylko benzynę czy benzynę+LPG? No i sprawdzałeś czy nie łapie Ci gdzieś lewego powietrza? To raz, a dwa to standard czyli przeczyszczenie krokowca i przepustnicy i to by było na szarpanie, ale pytanie jak często i jak mocno szarpie.
Mogą tez być lejące wtryski
p r z e m k o - tylko benzyna a przepustnicy i silniczka krokowego nie ruszałem, poza tym że po zdjęciu gumy z przepustnicy nic się nie zmienia, jednak tak czy tak zostaje strzelanie w kolektor. wtryski mam tylko z 1.8 nie wiem czy będą pasowały.
Jeszcze przyszedł mi do głowy rozrząd, tylko nie wiem jak go sprawdzić.
Wystarczy zdjąc dekiel zaworów aby sprawdzic czy rozrzad jest prawidłowo ustawiony( są znaki)