dało by rade wmontowac w 2.0ts 16v turbine z 2,5 td? co trzeba byłoby pozmieniac? wiadomo intercoler i kolektor, co jeszcze? istnieje taka mozliwosc?
Printable View
dało by rade wmontowac w 2.0ts 16v turbine z 2,5 td? co trzeba byłoby pozmieniac? wiadomo intercoler i kolektor, co jeszcze? istnieje taka mozliwosc?
smarowanie turbiny
no tak wiadomo dodatkowy filtr, przewody trzeba poprowadzic, pomijajac koszt turbiny i intercolera, drogi jest to zabieg? i czy jest to wykonalne z turbina z 2.5 td od alfy?
---------- Post dodany o godzinie 22:50 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 22:50 ----------
i najwazniejsze, jak edzie znosił to silnik?
Jaki dodatkowy filtr? trzeba przeprowadzić przewód olejowy do smarowania turbiny i odprowadzenie do miski. Jak zniesie to silnik ?.. raczej czarno to widzę. Odpreżenie głowicy, załozenie mocniejszych zaworów i tłoków, myślę że nawet jak to zadziała to długo nie pochodzi
wydaje mi się, że turbina w dieslu jest przystosowana do pracy w niższych temperaturach .. po drugie trzeba by przerobić zakres pracy w obrotach bo benzyna jak wiemy kręci się wyżej .. łożyska wytrzymają?
pomyliło mi sie z tym filtrem, polecacie ogólnie taki zabieg?
Ja bym nie ryzykował i tak jak Tomek napisał ta Turbina nie da rady
Duuuuuuuuużżżżżżo lepszy :)
no tak tyle ze chce kupic 2,5td cała na czesci bo blaszek troche potrzebuje, a jest w tym samym kolorze, no i na jedno mnie wyjdzie jak bym miał osobno czesci kupic, no i do tego ma duzo czesci typu turbina itd, a tak apropo od ar155 2,5td psaowałby duzo czesci od 2.0ts po lifcie? chodzi mi o zawieszenie itd, ogólni czy duzo by pasowało