-
Pomocy Skrzynia Biegów
Witam Posiadam AR 156 2.4 JTD 98 rok przejechane 247 tysiecy .. Dzis Rano wyjechalem z polski do Holandi po na 30 km przed domem w Hollandi Stracilem Skrzynie biegow to znaczy zostaly mi 1 i 2 bieg wajcha luzno chodzi nie trzeba sprzegla wciskac nawet wstecznego i 5 kompletnie nie mam nieccha sie nawet wbic ( 3 i 4 ) tez przejechalem jakos te 30 km na 2 biegu .. Mieliscie kiedys takie problemy ?? Boje sie najgorsze ze Skrzynia do wymiany i mnustwo kasy !! prosze o jakies informacje !! z gory dzieki
-
nie wiem jak to jest w 2,4 jtd ale u mnie w 1,9 są dwie linki nakładane na mechanizm wybierania biegów moze porostu jedna z nich ci spadła sprawdź na skrzyni biegów czy jedna z linek nie spadła ci z główki
-
A dam rade to sam zrobic podnoszac auto na lewarku ?? czy jest tam dojscie do tego mechanizmu czy bede musial skrzynie zdejmowac lub cos odkrecac ??
-
Jak odkęcisz akumulator i podstawke akumulatora, to będziesz miał to jak na dłoni, nawet lewarek do podnoszenia auta nie będzie potrzebny
-
na upartego to zobaczysz nawet bez odkręcania aku ale ciężko będzie a jeśli to będzie to to i tak w przyszłości będziesz musiał pomyśleć o nowych linkach bo skoro ci spadło to pewnie porostu wyrobiły ci się końcówki linek i moze wypadac coraz częściej ;)