-
żarówka
witam wszystkich
na tym forum jestem 1 raz, i odrazu mam pytanie.......
posiadam sportwagon 2.0 i mam taki problem
tylna prawa żarówka pozycja-drogowa nie świeci (jak zakładam nową to też nieświeci, bezpieczniki ok), w całym aucie wszystkie żarówki świecą poprawnie poza jeszcze podświetleniem obrotomierza.....----------może to ma coś wspólnego ze sobą....
proszę o pomoc
i pozdrawiam
-
A może żaróweczka nie styka, dociśnij ją porządnie na włączonych światłach i zobacz czy zaświeci, ewentualnie podegnij blaszkę, bo może nie styka...
-
wydaje mi sie ze podswietlenie obrotomierza nie ma z ym nic wspolnego, tam mogly Ci po prostu pasc zarowki.
Sprawdz czy dobra zarowke wlozyles, mi w 166 nie swiecilo albo migalo i bylo to zwiazane wlasnie ze zlymi parametrami zarowki ( nie pamietam juz co ta bylo nie tak ), ktora spzredawca mi dal na stacji omylkowo.
Wyjmij swiecaca zarowke i sprawdz dokladnie co tam na niej pisze. Moze to taka blachostka.
-
witam, dzięki wszystkim za zainteresowanie,
zaczeło się od tego że jak wyłączyłem silnik, załączyłem alarm,......patrzę a tu żarówka ta tylna pozycja lekko świeci, więc wyjąłem, następnie włożyłem i przestała świecić.....myślę sobie ok.................i od tego czasu wogule nie świeci. sprawdzałem styki, blaszki podginałem, i nic............a ta żarówka jest ok.........wkładałem inną i nic, a jak tą samą włożyłem do lewego światła to świeciła ???????!!!!!!!!!!
o co chodzi
pozdrawiam
-
Masz gdzieś zwarcie na płytce klosza lub przetarty lub zagnieciony przewód żarówek
-
Co do obrotomierza to te zaroweczki padaja czesto - mysle ze wystarczy wymienic zarowke.
Co do swiatel pozycyjnych to na pewno nie ma to nic wspolnego z obrotomierzem - skoro zarowka na pewno jest okey - to byc moze utlenily Ci sie styki? Mi sie tak kiedys stalo z migaczem we fiacie a z drogowymi w oplu jak bylem nad morzem (duza wilgotnosc itd).
POtraktuj gniazdo zaroweczki Elektrounizolem, i przytrzyj lekko styki zarowki pilniczkiem. Moze to pomoze... :?: :)