-
wskaźnik poziomu oleju
chyba każdy użytkownik Alfy jest przewrażliwiony na punkcie poziomu oleju w silniku (zwłaszcza jeśli myślimy o użytkownikach TS'ów). zastanawiam się czy jest jakaś możliwość uniknięcia częstego zaglądania pod maskę. w dieslach alfy jest taki czujnik i zastanawiam się czy nie można by takiego systemu zaadaptować do TS. co o tym myślicie?
pozdrawiam
-
Taki trochę OT-> wskaźnik poziomu oleju mają Renówki.
W Magnum był całkiem precyzyjny, ale ciężarówki to troche inna liga tworzenia samochodów. W osobówkach też takowy spotkałem. Aha- Citoren XM, jeśli dobrze kojarzę również miał wskaźnik poziomu oleju.
W Alfie 164 jest kontrolka, która się świeci gdy poziom oleju jest niższy niż minimum na bagnecie.
-
Miałem takowy w Scenicu ale czasami lubił wariować. Za to w clio I był analogowy i był bardzo dokładny. Jak chcesz się z tym bawić to mogę podesłać ci książki napraw clio i scenic w PDF to może się zorientujesz co i jak. Tak w ogóle to ciekawy pomysł.
-
w dostawczakach fiata jest cyfrowy
-
nie chodzi mi tu o jakiś rozbudowany system np z wyświetlaczem, wystarczy zwykła dioda która zacznie się świecić jak poziom będzie niższy niż ustalony. może jakieś auto ma taki czujnik zbudowany np bagnecie do mierzenia poziomu oleju? kojarzy ktoś coś takiego?
kojut jak możesz to podeślij mi tego pdf
fiergloo a wiesz może na jakiej zasadzie działa to w 164? chodzi mi o to gdzie sie znajduję ten czujnik?
z góry dzięki
-
1 załącznik(i)
czujnik poziomu oleju
W normalnych Alfach tak to wygląda
-
-
Cytat:
Napisał
piotriix
W v6 V12 też taki jest
to nie jest pytanie ?
-
w 33 1.7 tez jest taki czujnik na bagnecie i zapala sie lampka na ALFA CONTROL
-
Ziomster wstawiłem to na ftp://169.254.178.3/ . Jak link nie zadziała daj znać to wrzucę na inny serwer.