Witam mam taki problem muszę wymienić wysprzęglik w 1,4 boxer.
Może ktoś mi powiedzieć gdzie on się znajduje? Z góry wielkie dzięki za pomoc.
Printable View
Witam mam taki problem muszę wymienić wysprzęglik w 1,4 boxer.
Może ktoś mi powiedzieć gdzie on się znajduje? Z góry wielkie dzięki za pomoc.
ZNajduje się na skrzyni biegu, widać go za kolektorem ssącym podłączony jest do niego czarny gumowy wężyk
witam,
No i ja mam do wymiany wysprzęglik,własnie sie za to zabrałem i napotkałem problem :( . Jak on jest przymocowany ? czy tam jest jakiś pierścień zabezpieczający ? jak tak to jak go zdjąć ? z wężykiem też mam problem ,wprawdzie popuścił ale nie da sie go wykrecić nakrętka obraca sie razem z wężykiem i co zrobie obrót kluczem to guma wężyka powoduje powrót nakrętki :( . Czy trzeba wezyk odkrecić również z drugiej strony ?
Bardzo proszę o szybką pomoc.Rafał.
Wysprzęglik jest zamocowany za pomocą pierścienia. Pierścień trzeba rozszerzyć i wtedy wyskoczy. Jak zdejmiesz pierścień to wyjdzie wysprzęglik a przewód odkręcasz też z drugiej strony.
Niekoniecznie, możesz wykrecić przewód kręcąc całym wymontowanym wysprzęglikiem
A są może jakieś komplety naprawcze do wysprzęglika, bo w sumie jest mi potrzebna tylko uszczelka. Wysprzęglik działa tylko płyn ucieka.
a więc ,jestem juz po :).
Trochę mi to zajęło ze względu na warunki (pod blokiem,śnieg,zimno itp.).
Sama wymiana nie jest skomplikowana,trzeba mieć przedewszystkim dobre,podgięte szczypce do pierścieni segera.
Mam jeszcze pytanie czy ktoś może kleił wlew oleju ?? Zauważyłem,że mam pęknięte wyjście na wężyk (chyba odma) to pierwsze u góry,trzeba będzie to podkleić,czy ktoś się orientuje jakim klejem najlepiej to zrobić ?
Dzięki wszystkim za pomoc jak tylko wyzdrowieje mi noga to wykręce go i zobacze co da się zrobić. Choć chyba bez mechanika się nie obejdzie po zejściu płynu hamulcowego nie mam sprzęgła, zwykle miałem bardzo krótkie sprzęgło i to wystarczało do jazdy po przejechaniu 200 metrów wszystko wracało do normy niestety teraz chyba coś przymarzło bo nawet nie mogę wrzucić biegu.