można dopasować 6-bieg od jakiegoś innego modelu?? z czego będzie pasować??
Printable View
można dopasować 6-bieg od jakiegoś innego modelu?? z czego będzie pasować??
Z tego co czytałem to jest możliwość ....ja się nawet zastanawiałem lecz głębiej w temat nie wchodziłem.....Więc przy okazji zadam swoje pytania:Czy ze skrzynią 6 będzie mniej palił(w sensie np. w trasie przy tej samej prędkości np 110km/h)??Czy nie strtaci na elastyczność??
ja tez gdzies widziałem że jest. ale potrzebuje konkretu, jaka od czego. Właśnie rozsypała się druga skrzynia i chyba kupie nową. więc niech będzie 6stka.
potrzebuje info od czego podejdzie.
Widziałem kiedyś temat ,że jakiś kolega chciał wstawić 1.9JTD 16v a wcześniej miał 8v i zastanawiał się czy może zostać przy swojej skrzyni5....według opini innych kolegów z forum mógłby ale zalecali mu 6biegów......wnioskuje,że może do twojego też podejdzie z nowszego diesla.....ale to niech się wypowie ktoś kto ma pewność.
Gra nie warta świeczki - tylko nieznacznie podniesie się predkość maksymalna. Przełożenia skrzyni 6 biegowej:
bieg 1: 1:3,800
bieg 2: 1:2,235
bieg 3: 1:1,360
bieg 4: 1:0,971
bieg 5: 1:0,763
bieg 6: 1:0,614
przełożenie przekładni głównej 1:3,65
Przełożenia skrzyni 5 biegowej:
bieg 1: 1:3,906
bieg 2: 1:2,160
bieg 3: 1:1,439
bieg 4: 1:1,029
bieg 5: 1:0,767
przełożenie przekładni głównej 1:3,058
dobra. ale czy pasuje?? rozszerzy to też krąg poszukiwań nowej skrzyni.
Podobno pasuje po niewielkich zmianach jak pamiętam to łapę mocująca trzeba tez dokupić
Na 100% był taki temat na forum i jeden z kolegow z powodzeniem dokonał takiego "przeszczepu"- opisał to w tym temacie- poszukaj, myslę, ze to nie dawniej jak pół roku temu było(jakbyś tu nie znalazł, to poszukaj też na Alfaclubie). Z tego co pamiętam, to nie było zbyt wielu przeróbek i jakichs konkretnych problemów.
szukałem 3 miechy temu, jak padła pierwsza i nic nie znalazłem...