Witam!
Mam takie pytanie , czy regulacja powinna być cykliczna?
Wydaje mi się że u mnie są do wyregulowania (spadek mocy i chyba je słyszę , znaczy tak sądzę) Jak je regulować?
Pozdrawiam i z góry dzięki za info i pomoc
Printable View
Witam!
Mam takie pytanie , czy regulacja powinna być cykliczna?
Wydaje mi się że u mnie są do wyregulowania (spadek mocy i chyba je słyszę , znaczy tak sądzę) Jak je regulować?
Pozdrawiam i z góry dzięki za info i pomoc
Należy najpierw sprawdzić luzy zaworowe a żeby to zrobić trzeba zdjąć pokrywę zaworów , żeby wyregulować zawory trzeba też zdjąć wałki rozrządu co sie wiąże z rozpięciem łańcucha . Trzeba mieć płytki regulacyjne ( pastylki )lub jeśli jest za mały luz szlifować je do odpowiedniego wymiaru ( ja też tak robiłem ) albo kupić w Aso konkretną płytkę odpowiedniego wymiaru ( niewielki koszt )
te pastylki są po to by wymierzyć przerwę , dobrze rozumiem?
Te pastylki są po to by ustawić przerwę do mierzenia to jest szczelinomierz :DCytat:
Napisał alfasound_mania
Dziękuje za informacje.Pozdrawiam
witam hehe słyszeć zawory w 2.5 v6 to znaczy jechać a tak na poważnie to u mnie też dochodzi dzwiek cyk cyk cyk i okazało si eże to jeden popychacz tzw konik jego zywot dobiegł konca a wogule to w tych silnikach moze stukac jeszce naped pompy a co do spadku mocy ja bym szukal raczej w sondzie na poczatek mozna wpiac sie do wtyczki z sondy tej z czarnym i szarym kabelkiem i woltomierzem zmierzyc napiecie na czarnym kablu powinno plywac w zakresie okolo 0.4 do okolo 1 v jezeli mniej wiecej tak jest to ok szukamy dalej pozdrawiam wszystkich fanow alf
pikero, Omawiamy silnik starego T.S a a nie V6 :D
Od pewnego czasu moja alfa po nocnym postoju odpala za drugim razem :shock: Po pierwszym przekręceniu kluczyka odpala ale szybko gaśnie, po drugim przekręceniu jest ok ! dzieje sie to tylko wtedy gdy w nocy są ujemne temperatury :? Czy winną tego mogą być rozregulowane zawory ?? dodam, że ostatnio były regulowane jakies 1,5 roku i 50 tyś km temu
:?: :?: :?:
Mam podobnie tylko że za drugim razem to szybciej odpaliłbym papierosa nawet jak miałbym go z kieszeni wyjąć a niżeli moją bestyjkę
Ja mamy wyjechany wałek rozrządu wydechowy i zawory do regulacji wydechowe :) i alfa odpala za 1-szym razem :) ale klepie jak cholera :( Ale wałeczek juz załatwiony dzięki pomocy kolegów z forum