Panowie potrzebuje info jak dociagac sróby od głowicy w 1.4 boxer sprawa dosc pilna wic prosze o szybki kontakt
Printable View
Panowie potrzebuje info jak dociagac sróby od głowicy w 1.4 boxer sprawa dosc pilna wic prosze o szybki kontakt
dołączam się do pytania bo też będę musiał zrzucać głowice.
Nie wiem jak jest w boxerze bo nigdy nie widziałem takiego silnika na żywo. Zwykle potrzeba klucz dynamometryczny ustawiony no taką wartość jaką zaleca producent. Ważne jest żeby gniazda na szpilki były w środku czyste suche, warto je np wydmuchać powietrzem z kompresora.
Zwyczajowo przyjęło się, że na pudełku z nową uszczelką dokładnie opisane są zarówno momenty dokręcania śrub oraz ich kolejność jak również dokładna procedura co i jak należy robić. Ile razy miałem w ręku pudełko z uszczelką tyle razy ta informacja była na opakowaniu umieszczona.
Wszystko jest na tym forum opisane nawet z rysunkami. Trzeba poszukać
Witam panów mam takie krótkie pytanko do wymiany uszczelki w 1.6boxer konieczne jest wyjęcie silnika??Wiem ze tam strasznie mało miejsca...:)i osobiście wiem ze dużo dokładniej i latwiej jest dokonać wymiany na wyciągnietym ...Pozdrawiam i czekam na odp
Nie musisz ściągać engine'a ;).Jak szpile dasz rade popuścić(a jest to możliwe) to reszta już nie straszna.Cytat:
Witam panów mam takie krótkie pytanko do wymiany uszczelki w 1.6boxer konieczne jest wyjęcie silnika??Wiem ze tam strasznie mało miejsca...:)i osobiście wiem ze dużo dokładniej i latwiej jest dokonać wymiany na wyciągnietym ...Pozdrawiam i czekam na odp
Więc podziekowania spróbuje bez wyciągania :)pozdrawiam
nie trzeba wyciagac:) i miejsca jest dosc duzo. ja wyciagnolem obie glowice bez problemu. od gory. jkbys mial problem to sciagnij kola i nadkola:)