-
Dziwna sprawa
Dwa dni temu wymieniałem żarówki w kokpicie i w desce obrotomierzy i prędkościomierzy. Wszystko jest ok tylko pojawił się mały problem. Otóż od tego momentu teraz na wyświetlaczu który pokazuje które drzwi są otwarte nie świecą sie drzwi po stronie pasażera w przodzie. Ta sama sytuacja jest kiedy otwieramy te drzwi to nie zapala sie światło w samochodzie. Czy macie pomysł czeu tak sie dzieje? Wspomne ze probowalem sie zabrać za zegarek nad popielniczką ale tam po rozkręceniu nic rozłączałem. P prostu nic nie zrobilem.
Mam alfe 146/1,6 Boxer/1995.
pozdrawiam
-
Sprawdż wyłącznik krańcowy w danych drzwiach.
:uszy:
-
Moze wymontuj ten panel gdzie jest wlacznik od awaryjnych, klapy tylniej i halogenow moze sie kostka wypiela albo nie kontaktuje jak probowales sie dostac do zegarka.
Ja tak mialem jak robilem zapalniczke, wypiela sie mi kostka od zegarka.
-
Jeszcze przed zamontowaniem patrzylem i nic mi sie nie wypieło :(. JAkby sie wypielo to pewnie w ogóle by nie sygnalizowało otwrtych drzwi. A tutaj mam tylko z jednymi problem.
A gdzie jest ten wyłącznik krańcowy ? Gdzie go szukac ?
-
Wyłącznik krańcowy jest przy drzwiach gdzies na slupku (to jest chyba to) a moze to bezpiecznik ktorys, ewntualnie przy montazu cos sie z kablem stalo ale to jest najmniej prwdopodobne a jak bylo przed rozmontowaniem wszystko swiecilo ?
-
Tak przed rozmontowywaniem wszystkie drzwi świeciły na kontrolce i zapalała się lampa po otwarciu drzwi.
-
To moze padl ten panel od drzwi wymontuj go i podjec do jakiegos elektronika moze to pomoze.
-
Stawiam na wypieta krańcówkę :DDD
PZDR
:uszy:
-
może poprostu się żarówki przepaliły??
-
Ale chyba na panelu informacyjnym od drzwi nie ma żarówek bo ten element jest jedna całoscia