-
problem z obrotami.
alfa romeo156 1.8l ts 2000r
Witam, mam problem z obrotami, na jałowym biegu i podczas jazdy podczas zmiany biegów silnich wchodzi na wysokie obroty, zadnych wachan obrotów, zadnego szarpania poprosty na jalowym biegu silnik utrzymuje 2 czasem trzy tysiace obrotów, co sie dzieje?
-
Problem tak stary jak stary jest TS, tak wiele było już napisane na ten temat na forum wystarczy użyć opcji szukaj i będziesz miał kopalnię wiedzy.
-
chyba jednak to nie jest typowy problem bo nie znalazlem nic takiego, u mnie obroty nie szaleja nie wachaja sie poprostu po odpaleniu silnik kreci bardzo wysoko bez wachan i bez zmian dopiero gdy zaczynam jazde na biegu wracaja do normy. nie pomaga tez rozgrzanie silnika
-
Ja miałem dokładnie to samo - okazał się że silniczek krokowy jest do wymiany. Po zmianie jest ok. Żadnego falowania, wahania obrotów po prostu bajka:)
-
Najpierw radziłbym sprawdzić, czy czasami linka gazu się nie zacina i płynność pracy przepustnicy.
-
A ja miałem podobne objawy do ciebie i przyczyna była srubka przy przepustnicy przekrecilem ja lekko , potem reset krokowca i jest ok.
-
dzieki bardzo panowie, mam nadzieje ze dam z tym rade