Witam.Dzisiaj rano wyciągłem akumulator aby go podładować niestety bagażnik został zatrzaśnięty (nie przezemnie).Kluczykiem nie mogę otworzyć-nie wiem dlaczego.Moje pytanie jak mogę się dostać do bagażnika.Z góry dziękuje za pomoc.
Printable View
Witam.Dzisiaj rano wyciągłem akumulator aby go podładować niestety bagażnik został zatrzaśnięty (nie przezemnie).Kluczykiem nie mogę otworzyć-nie wiem dlaczego.Moje pytanie jak mogę się dostać do bagażnika.Z góry dziękuje za pomoc.
alternator ? :P
---------- Post dodany o godzinie 19:44 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 19:44 ----------
albo napsikaj do zamka tego odmrażacza moze go rozpusci i odsyfi
"psikałem" i lipa.....
Miałem to samo ostatnio rozwiazanie było dośc proste pod maska jest taka mała skrzyneczka plastkiowa mniej wiecej koło zbiorniczka płynu hamulcowego dochodza do niej 3 kable takie dosc grube jeden z nich to plus z akumulatora wystarczy kable rozruchowe do tej śrubki (pierwsza od kierowcy) potem gdzies do masy i mozna otworzyc bagażnik przyciskiem w schowku
Hmmm, a u mnie gdy aku jest odpięty to po prostu można otworzyć kluczykiem, tylko trzeba "bardziej" przekręcić niż zwykle, bo wtedy oczywiście nie otwiera się elektrycznie tylko totalnie mechanicznie. Ale może u ciebie zamarzło, w tych warunkach nie dziwne ;).
--
Yoozef
Bagażnik na 100% powinien się otwierać kluczykiem bez prądu z akumulatora!!!!
Miałem to samo i kombinowałem jak koń pod górę.
Kwestia jest w regulacji zamka. Żeby taki bagażnik otworzyć u mnie konieczne było mocne dociśnięcie klapy. Wtedy przekręcisz kluczyk i zamek puszcza. Przestawiłem zamek, posmarowałem i chodziło jak ta lala. Jak nie - do grubego czerwonego plusa pod maską podłączasz akumulator - masa do masy i otwierasz bagażnik.