-
kontrolka wtrysku
Witam bylem w sobote w serwisie mowili ze jest blad czujnika temp wody czujnik zostal wymieniony no i dzisiaj to samo jechalem sobie spokojnie az tu po 4km zapalila sie marchewka samochud nie stracil mocy a kontrolka zgasla po chwili jak ja troszke przeciaglem na obrotach no i temp silnika zaraz tez sie podniosla na 60stop i wtedy zgasla no i nadal do puki silnik nie na te przynajmniej 50 to na srednich obrotach kopci i nie rowno pracuje. Pomocy bo juz nie wiem co robic
-
Siema! Może coś z przepływką, ale ja miałem podobnie też się zapalała a powodem tego był przetarty kabel od przepływomierza wyczyściłem zaizolowałem i po kłopocie ! U mnie to był powód ! Pozdro
-
A kopcila ci kolego przy zimnym silniku bo mi dymi na niebiesko a jak sie rozgrzeje jest ok jutro dzwonie do serwisu umowic wizyte i jede nawet chyba ja zostawie zeby mieli ja zimna rano troche to do mnie klopot bo serwis jest odemnie 50 km w jedna strone.
-
Nie powiem Ci czy kopciła bo nie sprawdzałem! Jak była zimna to był ale bialutki dymek to normalne ale niebieski nigdy! Na serwisie też byłem skasowali mi błąd i powiedzieli ze będzie oki a później znów się zaświeciła aż później zrobiłem z tym kablem co idzie do przepływki! Pozdro !
-
Trzeba było razem z tym czujnikiem wymienić termostat, bo to on był pewnie przyczyną
-
156
Maciek ma racje , mi tez swiecila - gasla - swiecila - gasla i wymiana termostatu zalatwila sprawe , jeszzce mialem taki objaw ze powyzej 3000 jak by przestal przyspieszac - teraz kreci sie jak talala :D
-
Dzisiaj ja odbieram z serwisu po wymianie byl znow blad czujnika temp wody i blad zaworu erg zawor wyczyscili i blad skasowali no ale pozostala nadal nie rowna praca silnika do 50stopni silnika na obrotach od1200 -2800obr i dymek koloru blekitnego nie stety z tym problemem musze sie umowic na inny termin bo nie maja wolnego elektryka ale nie wiem czy moge tak jezdzic a ile kosztuje termostat i jakiej firmy kupic. dzieki za podpowiedzi
-
Najpierw uzupełnij profil - bo nie wiadomo jaki masz silnik. A nastepnie poczytaj sobie podwieszone tematy o termostatach - tam jest wszystko napisane