Witam
Rano gdy silnik jest zimny po dodaniu gazy powyżej 3 tys obr. zapala się kontrolka od oleju, gdy silnik się nagrzeje już tak nie jest... też tak macie ?
Printable View
Witam
Rano gdy silnik jest zimny po dodaniu gazy powyżej 3 tys obr. zapala się kontrolka od oleju, gdy silnik się nagrzeje już tak nie jest... też tak macie ?
Kontrolka oleju po odpaleniu nie powinna się zapalić ,coś nie tak z ciśnieniem ,albo poziomem oleju
---------- Post dodany o godzinie 10:03 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 09:58 ----------
I jak jest zimny silnik to się nie gazuje powyżej 3 tysięcy bo długo silnik nie pociągnie
Kumpel miał podobnie w Astrze 2 i okazało się, że to przez 'podtlenek LPG', choć przyczyn pewnie może być kilka, w tym jakiś czujnik padnięty.. :)
Oczywiście ze nie gazuje, czekam z jazda aż silnik się trochę nagrzeje ale po jakims czasie przycisnę raz gaz, i wtedy się zapaliła jak obroty opadły to zgasła, potem jak już jechałem na ciepłym to już się nie zapalała
Pozdrawiam
Dolanczam sie do temu ja tez tak mam tylko ze u mnie jeszcze jest tak ze kontrolka sie swieci casami jak zimny po 2min czujnik miesiac temu wyminiony byl swiety spokoj przez jakis czas i znowu to samo
na poczatek sprawdzcie sobie poziom oleju - teraz na konkretnym mrozie moga sie dziac jaja - stosunkowo "luzne" silniki TS w bardzo niskich temp. spalaja troche oleju zanim sie nagrzeja. A przy okazji ewentualnej wymiany czujnika warto zmierzyc "realne" cisnienie inaczej moze blisko byc ulubiona awaria TS czyli paneweki ...