-
Kontrolka oleju
Wiec mam problem z moja wloszka tzn niedawno zaczela mi sie swiecic kontrolka od oleju od 1min nawet do 5min wiec wymienilem czujnik pozniej nawet ustawlo max sie swiecila okolo 5-7sekund przy odpaleniu teraz znowu to samo pali sie od 1min do 3min dodam olej byl wymieniany na castrol 10w-40 na liczniku jest 248tys wiec nie malo co to moze byc koniec zywotu silnika??dodam ze parkuje ja pod chmurka a i jeszcze im wiekszy mroz tym dlozej sie pali czasami na zakreta jak jest jeszcze zimny tez lypnie olej na bagnecie idealnie
-
Moze pompa oleju dokonała żywotu.
-
Albo czeka Cię remont dołu silnika. Żadnych niepokojących klekotów ani chrobotów?
-
Nie slychac nic takiego wlasnie.Rano jak zminy trzyma oborty wysokie tak 2-2,5tys po jakims czasie spadaja
-
2 ? 2,5 tys + klopot z olejem = sprawdz sobie wezyki od odmy te z pokrywy zaworow do okolic dolotu - obstawiam tam gdzies dziure ...TS 16V "na ssaniu" ma ok 1100-1200 obr/min - wiec twoj lapie gdzie lewe powietrze ... no chyba ze masz mocno zasyfiony krokowiec ...
-
Ja bym stawiał na to,że mrozy wytworzyły jakąś odmę i wzrasta Ci ciśnienie.
-
Jak narazie przeciagnelem go na trasie troche 170km/h i przeslo mu falowanie obrotow a kontrolka max sie swieci 6-8sekund
-
-
Lepiej to sprawdź dokładnie a nie przeganiaj Belli bez poznania przyczyny, bo nie chcę później czytać kolejnego tematu, że nagle Bella zgasła i nie kręci... A potem duuuży problem z $ się robi.